Railport Arad megnyitó ünnepség

Szeptember 28-án ünnepélyes keretek között megnyílt a MÁV Cargo Zrt. érdekeltségébe tartozó Railport Arad konténerterminál, amely kiváló adottságainak köszönhetően (1120 TEU tárolási kapacitás, 2×650 méter hosszú vágány) teljes körű kiszolgálást nyújt a nemzetközi konténeres vonatprojektek számára.

A teszt üzemmód már július végén, a szükséges engedélyek birtokában megkezdődött, és a beüzemelés sikeres tapasztalatai alapján került sor a megnyitó ünnepségre.
Az Arad melletti Kürtösön (Curtici) megépült zöldmezős beruházás értéke 7,5 millió euró. A Railport Arad konzorciális tulajdonosai a magyar MÁV Kombiterminál Kft, a román Trade Trans Log s.r.l és a szlovén Luka Koper d.d.. A létesítmény 10,3 hektáron épült fel, közvetlen közúti és vasúti kapcsolatokkal rendelkezik és ideális megoldást jelent a régióban közlekedő nemzetközi konténeres vonatprojektek teljes körű kiszolgálására. A terminál azonos távolságra helyezkedik el az adriai (Koper, Rijeka) és a fekete-tengeri (Constantza) kikötőktől, kapacitása pár éven belül megduplázható.
További lehetőségeket biztosít a román-magyar határon fekvő terminál közvetlen szomszédságában – a MÁV Kombiterminál befektetői partnereinek tulajdonában – felépült Trade Trans Terminál. A létesítmény általános, ill. acéláruk fogadására alkalmas, amely jól kiegészíti a konténerterminál által nyújtott átrakási és depózási lehetőségeket. A rendelkezésre álló telkek mérete lehetővé teszi a központ további fejlesztését. Ezekkel az adottságokkal a komplexum képes lesz a jövőben betölteni a régió logisztikai központjának szerepét is.

- MÁV Cargo Zrt. -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes