Pályázatot hirdetnek a komplex vállalati technológia fejlesztésre

Idén ismét meghirdetésre kerül – az Új Széchenyi Terv irányaival összhangban – a Gazdaságfejlesztési Operatív Program harmadik legmagasabb támogatási összegű támogatását kínáló "Komplex vállalati technológia fejlesztés" című pályázati kiírása – közölte a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ).

A támogatási konstrukció keretében legalább 150 millió, de legfeljebb 400 millió forint igényelhető, és a megítélt támogatás 25 százaléka vehető igénybe előlegként. A pályázat meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 6 milliárd forint 2010-re.

Az NFÜ közleménye szerint a pályázati kiírás célja, hogy támogatást nyújtson a magyar vállalkozásoknak ahhoz, hogy a meglévő termelőkapacitásuk fejlesztésével, vagy új tevékenységek indításával stabilizálhassák a helyüket a válság után újrarendeződött piacokon; növeljék az árbevételüket és exportteljesítményüket; továbbá megrendeléseikkel segítsék mindebben a beszállítói körükben tevékenykedő vállalkozásokat is.

A támogatás mértéke a vállalkozás méretétől függ. A mikro-, kis- és középvállalkozások az összes elszámolható költség 40 százalékát, a nagyvállalkozások legfeljebb 30 százalékát nyerhetik el. A pályázat keretében olyan induló vállalkozások is pályázhatnak, amelyek partner vagy kapcsolt vállalkozásaik révén felelnek meg a kiválasztási és támogathatósági feltételeknek.

A pályázati kiírás keretében a modern eszközök és berendezések mellett informatikai fejlesztés, gyártási licenc és know-how vásárlása során felmerült kiadások, piacra jutási, infrastrukturális és ingatlanfejlesztési, tanácsadási, valamint minőség- és egyéb irányítási rendszerek bevezetési költségei számolhatóak el.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes