Piacot is hozhat a válság

A piackutatók és hatóságok által a kis- és közepes vállalkozásokról, egymástól függetlenül készített felmérésekből kiderül, hogy a megmaradt élelmiszer- és textilipari cégek szinte kivétel nélkül a rendelésállomány növekedéséről, illetve újabb beruházási tervekről számolnak be. Ebben jelentős része van annak, hogy a két ágazatot már korábban elérte a válság és a piac alaposan megrostálódott.
A Napi által megkérdezett cégvezetők jelentős része vélte úgy, hogy ma könnyebb helyzetben van az, aki korábban már "fékezett", s az elmúlt két évben szigorú költséghatékonysági intézkedéseket hozott, továbbá saját erőből, visszafogottan fejlesztett. Az is szinte egyöntetű vélekedés volt, hogy a talpon maradók számára a válság új megrendeléseket is hozhat.
Kovács Gábor, a három telephelyen ma is több mint 400 dolgozót foglalkoztató Metalo-Tech Acélgyártó Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, 2005-ben az egyik legnagyobb külföldi megrendelőjük szinte egyik napról a másikra elvitte a termelést, a cég a csőd szélére került. Üzemrészek bezárására, több mint százfős leépítésre, valamint ingatlanok értékesítésére kényszerültek. A cég azóta lépésről lépésre építi újjá magát, sőt a nagy üzleteket is kerüli. (Egy éve ugyan majdnem bevállalt egy több mint 2 milliárdos fejlesztést igénylő ajánlatot, de végül visszautasította.)

További részletek –>

- napi.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes