Pereskedik a reptéri szakszervezet a minibusz miatt

A szakszervezetek véleményének mellőzése miatt bírósághoz fordult a Repülőtéri Dolgozók és Szolgáltatók Szakszervezete (RDSZSZ), mert a minibusz szolgáltatásra kötött üzemelési szerződéskötéskor nem kérdezték meg a véleményüket – közölte Kovács Zoltán, a szakszervezet elnöke szerdán az MTI-vel.

A szakszervezet jogtalannak tartja, hogy a minibusz szolgáltatás kiszervezésekor vállalt garancia, miszerint a dolgozók 10 százalék tulajdont szerezhetnek a minibusz szolgáltatást végző cégben, nem valósult meg.

Az ügy háttere: 2008. január elsejétől a Budapest Airport az akkor BAM Kft. néven futó vállalkozással kötött szerződést a minibusz szolgáltatás végzésére. Ez a vállalkozás vette át a 200 dolgozót, valamint az autóbuszok egy részét. Egy másik részét két magánszemély tulajdonában lévő, azóta már felszámolásba került Credit Expo Kft. kapta meg. A BAM Kft. már Budtranszfer néven csődbe jutott, többek között azért, mert nem fizette a koncessziós díjat a Budapest Airportnak és közterhek megfizetésével is elmaradt.

Jelenleg a Ferihegyi Repülőteret üzemeltető Budapest Airportnak az AirportShuttle Zrt.-vel van szerződése a minibusz szolgáltatás üzemeltetésére – tájékoztatta Hardy Mihály, a Budapest Airport kommunikációs igazgatója szerdán az MTI-t. A Budapest Airport számára ebben a kérdésben elsősorban az a döntő, hogy az utasok megfelelő színvonalú, garantált szolgáltatást kapjanak. A Budapest Airport a minibusz üzletág kiszervezésekor alapos és mindenre kiterjedő konzultációt folytatott az érdekképviseletekkel – a törvényi előírásoknak megfelelően, ezért az RDSZSZ alelnökének állítása, hogy "nem kérdezték meg a véleményüket" tényszerűen nem igaz – tette hozzá Hardy Mihály.

Antal Mihály, az AirportShuttle Zrt. operatív igazgatója az MTI kérdésére azt válaszolta, a társaság utazásközvetítéssel foglalkozik a birtokában lévő fuvarszervező és vállalatirányító rendszerrel. Nem rendelkezik járművel és nem alkalmaz gépkocsivezetőket. Azokat külsős cégektől veszi igénybe, de ezek között nem szerep sem a Budtranszfer, sem a Credit Expo.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes