Osztrák vasúti teherkocsik fővizsgáztatását végzi a MÁV-Gépészet

A MÁV-Gépészet Zrt. hatvan osztrák vasúti teherkocsi fővizsga-javítási munkáját végzi el 2010 végéig, erről állapodott meg az osztrák tulajdonú MÁV-Tiszavas Kft.-vel

A MÁV-Gépészet az osztrák vasúti teherkocsik fővizsga-javítását a foglalkoztatási szempontból hátrányos helyzetben lévő fényeslitkei műhelyben végezni, s ezzel az ország olyan régiójában biztosít számos szakembernek munkahelyet, ahol a munkanélküliség az országos átlagnál magasabb – közölte a MÁV Zrt.
A  MÁV-Tiszavas Kft. a magyarországi vasúti piac egyik legjelentősebb szereplője, a teherkocsi-javítás, -korszerűsítés, tervezés, és -gyártás területén, a cég a MÁV korábbi árufuvarozási társaságának, a MÁV Cargo Zrt.-nek a privatizációjával került osztrák tulajdonba.

Tavaly a MÁV-Tiszavas Kft. 5,743 milliárd forint árbevételt és 160 millió forint adózás előtti eredményt ért el, az idén pedig 35-30 százalékos növekedést várnak mindkét mutató tekintetében. A MÁV Gépészet Zrt. első két önálló éve eredményes volt, 2008-ban 45 milliárd forint, tavaly pedig 43 milliárd  forint árbevételt ért el.
A társaság bevételeinek 90 százaléka tavaly a MÁV csoporton belüli megrendelések teljesítéséből származott. A társaság megalakulása óta a MÁV csoporton kívüli megrendeléseit folyamatosan növelte, az ebből származó árbevételét 2008-ban az elődszervezet 2007. évi árbevételéhez képest megduplázta.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes