Óriási bővítés előtt a Volvo

Történetének legnagyobb létszámbővítését jelentette be a Volvo. A vállalat célja, hogy versenyképes új technológiákat és modelleket fejlesszenek.

A Volvo 1200 dolgozó felvételét tervezi a következő 12 hónap során, üzemanyag- hatékony gépjárműfejlesztési programja keretében. A felvételi keret nagy részét az elektromos hajtást is magában foglaló hatékony üzemanyag-felhasználási projekteken dolgozó kutató-fejlesztő mérnököknek különítette el a svéd vállalat, de marketing-, beszerzési, informatikus és gyártástechnológiai szakemberek felvételét is tervezi. Az új alkalmazottaknak több mint a fele dolgozik majd Svédországban.
"Bővíteni kell tevékenységünket a növekedési terveinkben szereplő versenyképes és magas üzemanyag-hatékonysággal rendelkező termékek kifejlesztésének támogatására" – mondta Stefan Jacoby, a Volvo vezérigazgatója. A dolgozók felvételéről szóló bejelentés előtt alig egy hónappal közölte a Volvo, hogy 11 milliárd dollárt fordít az következő öt évben nemzetközi terjeszkedésének finanszírozására.

"A mostani lesz a Volvo Car Corp. által valaha végrehajtott legnagyobb dolgozó-felvételi program" – mondta Bjorn Sallstrom, az autógyár HR elnökhelyettese. "Az új mérnökökre a vállalat vezetése által kidolgozott agresszív termékpolitikában lefektetett új technológiák és új modellek kifejlesztéséhez lesz szükség" – tette hozzá.
Az autógyár szerint 2010 a fordulat éve volt az autóiparban. A Volvo eladásai több mint 11 százalékkal nőttek az előző évihez képest, és 2011 is jól kezdődött, növekedést mutatnak mind az európai, mind az észak-amerikai eladásai.

A Volvo a nemzetközi pénzügyi válság idején mintegy 25 százalékkal csökkentette eredetileg 25 ezres alkalmazotti létszámát. Jelenleg 19500 alkalmazottat foglalkoztat a Volvo, ebből 13 ezret Svédországban. A Volvo Cars tavaly került át 1,5 milliárd dolláros vételár ellenében az amerikai Ford Motor Co. autógyártól a kínai Geely Holding Group autógyár tulajdonába.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes