Olajcég lett az év befektetője

A BP lett az év befektetője, a 93 millió eurós beruházással mintegy 1100 munkahelyet teremtő, budapesti szolgáltató központot létrehozó vállalat két kategóriában is győzelmet aratott 2009-ben – közölte az ITD Hungary hétfőn.

A szakmai zsűri a BP-t választotta az idei év legjelentősebb befektetésének és a legnagyobb regionális központot létrehozó vállalatnak is.

Az év legnagyobb újra beruházó vállalata a gyógyszergyártó TEVA lett, amely Magyarországon 1995 óta van jelen. A cég három magyarországi telephelyén több mint kétezer főt foglalkoztat. A vállalat legújabb beruházása több mint ötven millió eurós befektetéssel egy gödöllői gyártóegység létrehozása.

Az év legtöbb munkahelyet teremtő vállalata díjat a napelem paneleket gyártó, magyarországi beruházásával 2010 év végéig Dorogon négyszáz új munkahelyet teremtő Sanyo Hungary Kft. nyerte.

A K+F együttműködésért elismerést a Sanofi-Aventis kapta, a Legjobb ipari park címet a Debreceni Regionális Innovációs és Ipari Park nyerte.

A közlemény szerint az Év befektetője díjakat Varga István nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Rétfalvi György, az ITD Hungary vezérigazgatója adta át a Parlamentben összesen hat kategóriában.

A díjat a gazdasági tárca és az ITD Hungary 2005-ben alapította.

- napi -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes