Októbertől brutálisan drágul a tömegközlekedés ára Pécsett

Átlagosan 20 százalékkal emelhetik októbertől Pécsett a jegyek és bérletek árát. A tanulók és nyugdíjasok negyedével fizethetnek többet, ha a képviselők csütörtökön rábólintanak a határozati javaslatra.

Brutális áremelést léptethetnek életbe október elsejétől a Pécsi Közkekedési (PK) Zrt.-nél. Erről szól ugyanis egy előterjesztés, amelyről csütörtökön, az első őszi közgyűlési ülésen szavazhatnak a pécsi képviselők. A Dunántúli Napló már korábban írt arról, hogy információi szerint október elsejétől áremelés jöhet ez ügyben feltett kérdéseinkre azonban sem a városházán, sem a PK Zrt.-nél nem válaszoltak érdemben. Csak a legutóbbi, PK Zrt. ügyeiről szóló sajtótájékoztatón hangzott az el a lap érdeklődésére, hogy nem kizárt az sem, hogy valamikor lesz díjemelés. A díjemelés egyik oldalról biztosan nem indokolatlan, hiszen évek óta nem emeltek árat a buszos cégnél, miközben az áfa 20-ról 25 százalékra módosult, az üzemanyag árak pedig az egekbe szöktek. Nem beszélve arról, hogy a társaság és a város is nagyon nehéz anyagi helyzetben van. A tarifamelés ellen tehát valószínűleg nem sokaknak lehet így ellenvetése – akkor sem, ha a buszok egyre korosabbak, ritkábban járnak mint egy éve. Az emelés mértéke azonban már biztosan jogosan válthat ki vitákat. Mindenesetre a csütörtöki közgyűlési ülésen tárgyalandó előterjesztés alapján az egyvonalas bérletek 19,6 százalékkal (az összvonalas bérletek 10,6 százalékkal, a tanuló és nyugdíjas bérletek 25 százalékkal, a menetjegyek 25,3 százalékkal emelkednek. A tarifadíjak emelése mellett a pótdíjak mértéke is drágulni fog.

Forrás: ingatlanhirek.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes