Nyereségrészesedést fizet a Schaeffler

A szokásos javadalmazáson felül nyereségrészesedést is fizet a dolgozóknak a Magyarországon több ezer embert foglalkoztató német Schaeffler Csoport.

Az autóipari beszállító társaság szerdai közleménye szerint 500 euró részesedést kap a nyereségből valamennyi munkavállaló, és további 400 euró kompenzációt kapnak azok a dolgozók, akiket érintett a tavalyi fizetésemelés elhalasztása. A cég így összesen 25 millió eurót fizet ki az alkalmazottaknak. A társaság vezetése az extra juttatásokkal kívánja meghálálni a dolgozóknak, hogy a válságban is kitartottak a cég mellett.

2011-től fejenként 1.000 euró nyereségrészesedés jár, ha sikerül teljesíteni az üzleti tervet, és jövőre két hónappal előbbre hozzák, április helyett már februártól megadják a szakszervezetekkel kialkudott 2,7 százalékos fizetésemelést.

A közlemény szerint a nyereségrészesedés és az előrehozott fizetésemelés a németországi alkalmazottaknak jár.
A Schaeffler Csoport Magyarország a társaság honlapján közölt adatok szerint három telephelyen összesen 2.300 munkavállalót foglalkoztat. Az utóbbi hetekben rendkívüli jutalomról és előrehozott béremelésről tájékoztatott több más németországi központú multinacionális vállalat is, köztük a Magyarországon ugyancsak érdekelt Continental és a Bosch.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes