Nyelvtanulással segítik a kkv-kat

Nyelvi kurzusok, fordítás, tolmácsolás, idegenvezetés szerepel abban a „csomagban", amellyel egy vállalkozói alapítvány segíteni igyekszik a zempléni térség cégeinek munkáját, fejlődését.

A programtól nem egyebet várnak, mint azt, hogy a kis és közepes vállalkozások új piacokhoz, új partnerekhez, új munkahelyekhez juthassanak hozzá, illetve befektetőkre, s nem mellékesen turistákra tegyenek szert. Mindezt a zempléni régió kínálatában lehet fellelni egy újszerű, komplex nyelvi szolgáltatáscsomag formájában. Azaz az alapvetően célirányossá tett nyelvtanulás egy helyi – történetesen Borsod-Abaúj-Zemplén megyei – program szerves része, melyhez talán kevéssé találóan az „idegen nyelvvel a megyéért" elnevezést csatolták. A kitalálók mindenekelőtt a Zemplén Eurorégiónak, majd a megyének, s idővel Észak-Magyarországnak akarják felajánlani a lehetőséget.

Az április 26-án részleteiben is bemutatásra kerülő képzési „csomagot" a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítvány partnerségben a „dLANG-Special" speciális nyelvi szolgáltató céggel bocsátja a vállalkozások rendelkezésére. A tanulási lehetőségeken túl idegen nyelvi szolgáltatásokat, valamint a nyelvismeret segítségével is a régió európai bemutatkozását, turisztikai népszerűsítését ajánljanak a program gazdái. A „komplex csomag" alatt azt is értik, hogy a Zempléni Regionális Vállalkozásfejlesztési Alapítványon keresztül csatlakozni lehet, mégpedig ingyenesen a programhoz.

A térség kkv-i garantált színvonalú nyelvi kurzusokhoz férhetnek majd hozzá, szert tehetnek tolmácsszolgáltatásokra, fordítást, idegen nyelven folyó levelezést „vásárolhatnak", s az idegenvezetés is szervezett módon kapcsolódhat a helyi cégek szolgáltatásaihoz. A Zemplén Európa Ház 26-án konferenciát is szervez annak érekében, hogy a regionális vállalkozásfejlesztési alapítvány és a dLANG-Special közös programjának szakmai hátterét megismerhessék a régió vállalkozói.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes