Nyáron indulhat a Nolato új mosonmagyaróvári üzemcsarnoka

Nyáron kezdheti meg működését a Nolato Magyarország Kft. új, dialízis-kezelésekhez szükséges egyszer használatos eszközöket gyártó üzemcsarnoka Mosonmagyaróváron – mondta hétfőn Meleg Norbert, a társaság gazdasági igazgatója az MTI-nek.

A hónap végére zárul le a tisztatérben működő gépek validációja, ezt követően havonta hét különböző termék tömeggyártásának beállítása kezdődik el; a termelés az év második felében indulhat meg, a teljes kapacitás elérését jövő februárra tervezik – közölte. Azért terveznek lassú felfutást, mert a felhasználók – az ellátás biztonságának garantálás érdekében – általában több hónapnyi tartalékkészletet halmoznak fel. A Mosonmagyaróváron gyártandó elemeket minden kontinensre exportálják.
Meleg Norbert elmondta, hogy a fejlesztés részeként félszáz új munkatársat vettek fel, így a társaság ma már 425 saját és 44 bérelt dolgozót foglalkoztat. Előbbi adat 59-cel, utóbbi 25-tel magasabb az egy esztendővel korábbinál. A cég korábbi közlése szerint jelentősen, a tervezetten felül növelte árbevételét a Nolato Magyarország Kft az elmúlt üzleti évben. A higiéniai és egészségügyi termékeket gyártó vállalat árbevétele a 2010-es 33 millió euró után tavaly 42 millió euróra emelkedett, alaposan túlszárnyalva a 34 milliós éves tervet. A termelés bővülését felszívta a piac. Gyakorlatilag minden nagyobb megrendelőjük több terméket igényelt, mint az előző esztendőben.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes