Némi megtorpanás a magyarországi információbiztonsági auditok számában

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület 2010 januárjában már hatodik alkalommal mérte fel a magyarországi „ISO27001” információbiztonság rendszer tanúsítások helyzetét. A tanúsítások száma csak 5%-kal növekedett az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest – jelentette be Tarján Gábor az Egyesület alelnöke a szervezet XXXIX. Információvédelem menedzselése címmel megrendezett szakmai fórumon.

A Hétpecsét Információbiztonsági Egyesületet 2004-ben magánszemélyek alapították a már 2001 óta együtt dolgozó információbiztonsági szakemberekből álló „BS7799 Értékteremtő munkacsoport” értékeinek továbbvitelére.

A téma iránt növekvő igényt mutatja, hogy a rendezvényen nagy számú hallgatóság – közel 90 fő – regisztrált és az Egyesület fennállása óta sikerült növelnie tagjainak számát, valamint megnyernie neves hazai és nemzetközi cégek támogatását is. Az Egyesület már hatodik alkalommal kérte meg a Magyarországon „ISO27001” – korábban BS7799 – tanúsítást végző szervezeteket, hogy nyilatkozzanak a sikeresen lezárt auditok számáról.

A 13 magyar auditor cég – amely nagyjából lefedi a teljes magyar piacot – adataiból kiderül, hogy 138 (2009 januárjában 131) sikeres auditon átesett magyarországi cég van már, ami egy szerény 5%-os növekedést jelent egy év alatt. Fény derült arra is, hogy a tanúsítók közül a piacvezető az SGS Hungária Kft. 35%-os piaci részesedésével, a második helyen a CERTOP áll 14 %-kal, míg a „bronzérmes” a DNV Magyarország Kft. 12%-kal.

A 20010-es tervekkel kapcsolatban nagy szórással, de óvatos optimizmussal nyilatkoztak a megkérdezettek, s úgy becsülik, hogy 2010-ben meglódulhat a tanúsítások száma, mivel egyre több szervezet ismeri fel az információvédelmi menedzsment rendszerek bevezetésének a szükségszerűségét.

További információ: www.hetpecset.hu

- Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes