Nemzetközi TISPOL busz ellenőrzési akció csütörtöktől szombatig

Három napon át – csütörtöktől szombatig – az európai közlekedésbiztonsági kampány keretében – a magyar közutakon is fokozottan ellenőrzik az autóbuszok vezetőit és a járművek műszaki állapotát – tájékoztatott az NKH, a TISPOL (az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata) akciójáról.

 

 

 

 

A szokásosnál gyakrabban állítják majd meg a járműveket Magyarországon is, hogy azok vezetőit, irataikat, a buszok dokumentációját, valamint műszaki állapotát ellenőrizzék. Az akció szervezői kérik a járművezetőket, hogy kellő megértéssel fogadják a rendőri intézkedést abban az esetben is, ha emiatt várakozniuk kell.
Az akció során a személygépkocsikat sem „hanyagolják" a rendőrség és a Nemzeti Közlekedési Hatóság munkatársai: folyamatos sebesség-ellenőrzésre lehet számítani.
A turisztikai szezon közepén a szokottnál is több autóbusz rója a kilométereket a kontinens útjain, így nem véletlen, hogy a TISPOL soros akcióját ezek ellenőrzésére „hegyezte ki".

A mostani európai kampány idején a személygépjárművekben utazók is számíthatnak ellenőrzésre. Az akció ideje alatt folyamatos sebesség-ellenőrzést végeznek az ország egész területén, valamint kiemelt figyelmet fordítanak az előzés, az elsőbbségi jog és a szabálytalan kanyarodás szabályait megszegők, a tilos jelzésen áthaladók felderítésére is.

A TISPOL évente nyolc ellenőrzést tart párhuzamosan a kontinens több országában. Egy-egy alkalommal más-más területre fókuszálnak, így júniusban az alkohol, illetve kábítószer hatása alatt álló vezetőket igyekeztek kiszűrni. Következő akcióik során a biztonsági öv használatát, a teherautókat, illetve a sebességhatárok betartását is fokozottan vizsgálják.

Forrás: integratorforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes