Nem lesz drágább a kölcsönzött munkaerő

Az új Mt. kölcsönzésre vonatkozó szabályai továbbra is biztosítják a rugalmasságot, köszönhetően például a csoportos létszámleépítés alóli felmentésnek. Az új szabályok drasztikus átrendeződést és áremelést nem fognak eredményezni – állítja az egyik magyar munkaerő-kölcsönzéssel foglalkozó cég szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Az Országgyűlés által elfogadott Munka törvénykönyvével (Mt.) kapcsolatos átmeneti rendelkezésekről és törvénymódosításokról szóló javaslatcsomag több ponton módosítja a július 1-jén hatályba lépő munkajogi kódexet, melyek közül több változás pozitívan érinti a munkaerő-kölcsönzés helyzetét.
- A munkaerő-kölcsönzés rugalmasságának biztosítása elengedhetetlen ahhoz, hogy Magyarország elérhesse a foglalkoztatás bővítésével kapcsolatban kitűzött céljait. Sikerként könyveljük el, hogy a törvényalkotók is felismerték ezt és ennek megfelelően lehetőséget adnak a határozott idejű szerződések alkalmazására, a csoportos létszámleépítés alóli mentességre, valamint a kedvező felmondási időre – mondta Czellecz Zoltán, a Work Force Kft. Munkaerő-kölcsönzési és Outsourcing üzletág vezetője.
Hozzátette: tapasztalataik azt mutatják, hogy a versenyszférában az növeli a foglalkoztatottságot, ha lehetőségük nyílik arra, hogy a foglalkoztatók a valós munkaerőigény alapján nyissanak munkahelyeket tudván azt, hogy a szezonalitáshoz kapcsolódó időszakos pozíciókat is legális kereteken belül hatékonyan tudják betölteni. – Továbbá a piac fejlődésének lehetőségét is megadja az új módosítás, hiszen lehetővé teszi, hogy a közintézményekben is alkalmazható legyen e munkavállalási forma – emelte ki Czellecz Zoltán.
Véleménye szerint az elfogadott módosítások sok esetben megkönnyítik az atipikus foglakoztatás alkalmazását. A korábbi tervezetekkel ellentétben a kölcsönzésre vonatkozó szabályok továbbra is biztosítják a rugalmasságot, köszönhetően például a határozott munkaszerződések meghosszabbíthatóságának, a csoportos létszámleépítés alóli felmentésnek, a végkielégítési szabályok kedvező pontosításának és a 15 napos felmondási határidőnek.

Forrás: HR Portál

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes