Nem fognak össze a gödöllői munkaerő-piaci szereplők

image

Egyebek mellett a munkaerőpiac szereplőinek összefogására, színvonalas képzési kínálatra, karrierkövetésre, illetve a tömegközlekedés fejlesztésére lenne szükség a gödöllői kistérség által nyújtott foglalkoztatási lehetőségek kiaknázására – olvasható a Gödöllői Foglalkoztatási Paktum felmérésének összegzésében.

A munkaadók, munkavállalók, önkormányzatok, térségi oktatási intézmények, civil szervezetek, szociális intézmények, illetve a munkaügyi központ véleményéből "kiolvasható" egyik legfontosabb következtetés, hogy a gödöllői és környékbeli vállalkozások nem ismerik egymás helyzetét, így nem tudják összehangolni igényeiket – olvasható az összegzésben.

A felmérés szerint jól jellemzi az elszigeteltséget, hogy a megkérdezett vállalkozások 59 százaléka sem szakmai, sem kamarai együttműködésben nem vesz részt. Ugyancsak hiányzik munkáltatók, munkavállalók és a térségi oktatási intézmények közötti hatékony kapcsolat, noha a válságból való kilábalás ezt szükségessé tenné.
A kistérségi álláskeresők helyzetét összegezve a paktum rámutat: a gödöllői kistérségben az országos átlaghoz képest a magasabb iskolai végzettség a jellemző. Ennek egyik magyarázata a szolgáltatási és ipari ágazat környékbeli dominanciája, a másik pedig az, hogy Gödöllőn található az ország egyik meghatározó felsőoktatási intézményének központja, a Szent István Egyetem – olvasható a közleményben.

A felmérés szerint ez jó lehetőséget teremt a munkaerőt kereső cégek számára, a tapasztalat szerint a munkáltatók mégis főként belső toborzás révén, ismerősi körből, vagy ajánlás útján gyarapítják létszámukat. A kapcsolati tőkével nem, vagy kevéssé rendelkező potenciális munkavállalók így komoly hátrányba kerülnek.
A megkérdezett munkavállalók többsége akár saját pénzén is hajlandó lenne magát továbbképezni, mert az átlagnál magasabb végzettségi szintű térségben a versenyt – véleményük szerint – csak így lehet felvenni másokkal – olvasható a paktum összegzésében. A felmérés alapján megállapítható az is, hogy a munkaügyi központ közvetítő szerepe elsősorban az önkormányzatokra korlátozódik, a vállalkozások alig veszik igénybe a központ szolgáltatásait.
A megkérdezett társaságok 90 százaléka 5 éven belüli fejlesztést tervez, s szívesen alkalmazna 45 év feletti, valamint pályakezdő jelentkezőket is, ám a fogyatékkal élők fogadására nincsenek felkészülve.

A felmérésben résztvevők lehetséges kitörési pontként az infrastruktúra és a szolgáltatási szektor fejlesztését, illetve az idegenforgalom bővítését jelölték meg. Sokan jelezték a közlekedés korszerűsítésének szükségességét is, hiszen a gödöllői térség egyik jellemző sajátossága az ingázás.
Az összegzés szerint nagy szükség lenne projektmenedzsment szolgáltató vállalkozások létesítésére is, hogy a munkaadók és a munkavállalók könnyebben átláthassák az aktuális pályázatokat, illetve hogy sikerrel pályázzanak.

Az EU támogatásával indult program keretén belül a foglalkoztatási paktum következő célja a kistérségi foglalkoztatási stratégia megalkotása.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes