Nem ‘fagynak le’ a gépek Ferihegyen

A nagy hideg ellenére folyamatos az üzem a ferihegyi repülőtéren, járattörlések nem voltak, a kifutópályákat megtisztították, a repülőgépek jégtelenítése miatt ugyanakkor 10-15 perccel nő a menetidő – mondta Hardy Mihály, a légikikötőt üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) vállalati kapcsolatok igazgatója szerdán délután.

Hókotrót felejtettek a kifutón

Hardy Mihály kiemelte: a fel- és leszállópályák sónedvesek, mostanra teljesen megtisztították őket a hótól, az előtereken – ahol a repülőgépek parkolnak – ledöngölt hó van, itt jégtelenítő sóoldattal tisztítják az aszfaltot. Mínusz 6 fok alatt ugyanakkor a sózás sem segít, ekkor csak söpörni, lapátolni lehet a havat – fűzte hozzá.

A szabad téren dolgozó munkatársak téli védőfelszerelésben dolgoznak, nekik forró védőitalt, teát is biztosítanak, jelenleg is több 100 ember dolgozik kint a zavartalan üzem biztosítása érdekében – tájékoztatott Hardy Mihály. Hozzátette: a repülőgépek mozgó részeit jégtelenítő folyadékkal mossák le, hogy ne képződjön jégdugó, az ehhez szükséges vegyszerből kellő mennyiség áll rendelkezésre a repülőtéren.

Hardy Mihály jelezte, hogy nagy logisztikai feladatot jelent annak a több száz gazdátlan csomagnak az eljuttatása a tulajdonosokhoz, amelyek a karácsonyi nyugat-európai repülőtéri káosz miatt gyűltek össze a budapesti repülőtéren. Az utasok ugyan karácsonykor megérkeztek Budapestre, azonban csomagjaikat több napos, esetleg egy hetes késéssel küldte utánuk a légitársaságuk, így most fel kell deríteni, hogy ki hol van azóta. Elmondta: megkeresik az utasokat, de érdemes a légitársaságoknál is érdeklődni.

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes