MÁV: kinevezték az új igazgatóságot

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter augusztus elsejei hatállyal kinevezte a MÁV Zrt. új igazgatósági és felügyelőbizottsági tagjait – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM).

fejlesztési tárcavezető véglegesítette az új elnök vezérigazgató, Szarvas Ferenc kinevezését is. A miniszter megköszönte a távozó vezetés, Andrási Miklós és a korábbi igazgatósági, felügyelőbizottsági tagok munkáját. A beosztásában most megerősített közgazdasági és jogi végzettségű Szarvas Ferenc 2000 óta vezeti az Államadósság Kezelő Központot, korábban a MALÉV elnöke, valamint több magyarországi bank vezetője és az ÁPV Rt. vezérigazgató-helyettese is volt.

Az igazgatóság tagja augusztus elsejétől: az elnök Szarvas Ferenc vezérigazgató mellett Horváth Gergely, az MNV Zrt. vezérigazgatója; Lantos Csaba, az OTP Bank Zrt. volt vezérigazgató-helyettese; Mosóczi László, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettese; Sipos Sándor, a MÁV Zrt. volt vezérigazgató-helyettese.
A Felügyelő Bizottság tagja augusztus elsejétől: Szabó Ferenc elnök, a Hungaropharma Zrt. vezérigazgatója; Dabóczi Kálmán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) főosztályvezetője; Selmeczi-Kovács Zsolt, a Nemzetgazdasági Minisztérium főosztályvezető-helyettese; Zalahegyi Tímea, az NFM főosztályvezetője; valamint a munkavállalók képviselőjeként Gaskó István és Simon Dezső.

A nemzeti fejlesztési miniszter az utasok jobb kiszolgálását, a vasúttársaság működésének ésszerűsítését, hatékonyabbá tételét, a vasút és a vasutasok társadalmi megbecsültségének helyreállítását várja az új vezetéstől – tartalmazza az NFM közleménye.

Forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes