Munkahelyteremtő iparfejlesztések Vas megyében

Még az idén megvalósul az a két létszámbővítéssel is járó vasi iparfejlesztés, amelyet 454 millió forinttal támogattak a Nyugat-Dunántúli Operatív Program forrásaiból – tájékoztatta Ratatics Anita, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség munkatársa az MTI-t pénteken.

A regionális operatív program "Ipartelepítés" elnevezésű pályázatán 261 millió forint támogatást nyert el a szombathelyi EPCOS Elektronikai Alkatrész Kft., amelynek felhasználásával új üzemcsarnokot építenek a Claudius Ipari Parkban lévő telephelyükön.
A 868 millió forintos beruházással 2011 decemberéig felépülő új üzemben elektronikai alkatrészeket gyártanak majd, a projektnek köszönhetően 1.304 munkahelyet tartanak meg és 135 új munkahelyet teremtenek.

Az ipartelepítést támogató regionális pályázat másik nyertese az osztrák tulajdonban lévő, celldömölki székhelyű Wewalka Cukrásztermék Gyártó és Kereskedelmi Kft., amely cukrászüzemének bővítéséhez nyert el 194 millió forint támogatást.

A cég meglévő, 3.900 négyzetméter alapterületű üzeme mellé egy 4.470 négyzetméter alapterületű gyártócsarnokot építenek több mint 645 millió forintos beruházással, amelynek köszönhetően 317 munkahelyet tartanak meg és 35 újat hoznak létre.

Ratatics Anita közölte azt is: a Nyugat-Dunántúli Operatív Programban 2011 és 2013 között közel 20 milliárd forint válik megpályázhatóvá gazdasági- és vállalkozásfejlesztési területen. Várhatóan január közepén jelennek meg az újabb pályázati felhívások.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes