Mától járható az M31 autópálya

A mai napon, várhatóan a kora esti órákban adják át a forgalomnak az M31 autópályát. Az új gyorsforgalmi út az M0 autóutat köti össze az M3 autópályával. A 12 km hosszú szakasz díjmentesen vehető igénybe valamennyi járműkategória részére.

 

Az M31, mint az E71 nemzetközi útvonal része, elsősorban a tranzit forgalom számára biztosít új kapcsolatot az M0 autóút és az M3 autópálya között. Ezzel nemcsak tehermentesíti az M0-M3 csomópontot és az M3 autópálya Budapest – Gödöllő közti szakaszát, hanem 15 km-el lerövidíti a hazánkon áthaladó járművek útvonalát. Emellett várhatóan jelentős forgalomcsökkenés észlelhető majd a 3. számú főúton Kerepes és Kistarcsa vonatkozásában, illetve az M0 autóút Árpádföld és Csömör közötti szakaszán is.

A 2 x 2 sávos, beton burkolatú M31 autópálya – egyelőre tervezési becslések szerint – az M0 keleti szektor 50 000 jármű/nap forgalmának csaknem a felét képes elvezetni az M3 / M35 irányába. Az sem utolsó szempont, hogy a Miskolcról, Debrecenből vagy Nyíregyházáról Ferihegyre igyekvők Budapest érintése nélkül érhetik el úti céljukat.

A gödöllői dombságot átszelő, szép vonalvezetésű autópálya az M0 autóút 54. km szelvényétől (Péceltől) indul és az M3 autópályát annak 27. km szelvényénél (Gödöllőnél) éri el. Az új szakaszon három csomópont található:

0. km-szelvény: M0 autóúti csomópont (M0 autóút)
9. km-szelvényben: 3 sz. főúti csomópont (Kerepes és Gödöllő úti céllal)
12. km-szelvény: M3 autópálya csomópont (M3 autópálya, Gödöllő és Szada úti céllal)

Az M31 és az M3 autópályákon egyaránt új változtatható jelzésképű tábla- és kamerarendszert építettek ki. Az új szakasz üzemeletetését az ÁAK Zrt. Gödöllői Autópálya Mérnöksége látja el.

Forrás: autopalya.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes