Már a nagyobb cégeket is kivérezteti a válság

Október végéig több vállalkozás ellen indult felszámolás, mint tavaly egész évben, s a végelszámolások száma is jelentősen, harmadával emelkedett. A nagyobb cégek közül is egyre több megy tönkre, így mind több állás szűnik meg.

Immár biztossá vált, hogy az augusztusi jó hír – mindössze 566 felszámolás egy hónap alatt – csak rövid életű pozitív kilengés volt a cégstatisztikában, hiszen a szeptemberi 1409 után októberben is 1305 céggel szemben indult felszámolási eljárás. Ezzel az első tíz hónapban bejelentett felszámolások száma 12 318-ra emelkedett, amely 31 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest – közölte az Opten céginformációs szolgáltató.
Az évnek ebben a szakaszában már tavaly is éreztette hatását a válság, ezért a felszámolások növekedési üteme lassul. Nem jó jel azonban, hogy ismét az év első felére jellemző igen magas havi adatokat látunk – véli Csorbai Hajnalka stratégiai igazgató. A válság még nem ért véget, és még optimista becslések szerint is 2010 második-harmadik negyedévéig számolni kell a visszaeséssel. A felszámolások száma október közepén lépte át a tavalyi, akkor negatív rekordnak számító 11 515-öt, és most már valószínűnek tűnik, hogy év végére megközelíti vagy meg is haladja a 15 ezret.

További részletek->

- nol.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes