Módosítaná a közúti közlekedésről szóló törvényt a Híd

Továbbra is módosítani szeretné a közúti közlekedésről szóló törvényt a Híd. A párt szakmai elemzést készített a kerékpárosok számára engedélyezhető véralkoholszint mértékéről, mely még nem veszélyeztetné a közúti közlekedés biztonságát.

A tervezetet Solymos László, a Híd parlamenti frakciójának vezetője és Andrej Hrnčiar parlamenti képviselő mutatta be. Solymos nyomatékosan kijelentette, hogy a cél nem az utakon való alkoholfogyasztás reklámozása, hanem a szerinte feleslegesen kemény és indokolatlan közúti közlekedésről szóló törvény kerékpárosokra vonatkozó előírásának eltörlése. Szerinte a törvénymódosítás az európai standardokhoz való közelítés egyik lépése lehetne.
„A szakvéleménnyel szeretnénk megszólítani a többi parlamenti frakciót is és ősszel beterjeszteni a törvényjavaslatot a parlament elé,” – idézte Solymos szavait a Híd sajtóközleménye. 
Andrej Hrnčiar elmondta, a szakvélemény szerint gyakran megesik, hogy laboratóriumi hiba következtében olyan személyeknél is megállapítanak alacsony alkoholszintet, akik valójában nem fogyasztottak alkoholt. Szerinte figyelembe kell venni, hogy az alkohol mindenkire egyénileg hat és a 0,3 ezrelékes véralkoholszint jelentéktelen. Az EU legtöbb országában az engedélyezett véralkoholszint 0,5 ezrelék.

Forrás: Bumm

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes