Mit tegyünk, ha lefagy az autónk

Az autótulajdonosok nagy többségének nincs lehetősége garázsban tartani gépjárművét, így azok a hideg, csapadékos téli időjárásban könnyen lefagynak. Megesik, hogy befagynak az ajtók, vagy egyszerűen nem indul a motor. Ezekre a helyzetekre kértünk tanácsot a Magyar Autóklubtól.

lefagyott_auto.jpg

A Magyar Autóklub tájékoztatása szerint a hideg téli időkben érdemes ellátni az autókat a szükséges hideg elleni felszerelésekkel, különösen akkor, ha azok az utcán állnak. A jégkaparó, és a különböző jégoldó folyadékok használata elengedhetetlen azokban a járművekben, melyek nem a garázsok melegében tartózkodnak. Az ajtók befagyását is meg lehet előzni, ha a zárakat esténként legalább egyszer befúja a tulajdonos jégoldó folyadékkal.

Sokban segíthet az autótakaró ponyva is, hiszen azok használata rendkívül egyszerű, és melegen tartja a gépjárművet, valamint megvédi a karosszériát a csapadékoktól, és az általuk okozott károktól. A hosszabb utakra a téli hónapokban elengedhetetlen a téli-, vagy négy évszakos gumiabroncs, esetleg a hólánc használata. Mielőtt elindulunk érdemes teletankolni az autót, hiszen egy esetleges lerobbanás, vagy forgalmi dugó esetében nem tudhatjuk mennyi időt kell eltölteni az autóban. A hidegebb napokban számolni kell a ködképződéssel is, ezért érdemes a ködlámpák állapotát ellenőrizni, mielőtt elindulna valaki.

Az utazás alatt a csúszós utakon fontos betartani a követési távolságot, és nem érdemes megkockáztatni az előzéseket, hiszen nagy százalékban azok okozzák a baleseteket.

Vajtó László

forrás: minap.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes