Mit jelent a válság a HR szakma számára?

Válság van!!! – mondják manapság mindenfelé. Gazdasági vagy bizalmi válság ez? Akár egy nyugvó vízbe dobott kavics, hullámokat gerjeszt, mely hullámok egyre tovább gyűrűznek, majd végül lecsillapodnak. A kialakult helyzettel kapcsolatban megoszlanak a vélemények…. Egy azonban biztos, hosszú távon mindenkiben mély nyomokat fog hagyni a 2008-as esztendõ.

A válság hatásairól illetve a lehetőségekről hazánk lean-, Six Sigma-és TPM szakembereire specializálódott fejvadászát, Egyed Ildikót, a LeanCenter Vezető HR tanácsadóját kérdeztük.
Hogy látja, milyen hatásai vannak a válságnak a munkaadói oldal tekintetében?
A munkaadói oldalon dolgozó HR szakemberek napjainkban komoly kihívás elé kell nézzenek. Ők azok, akiknek feladata válság nélkül is kettős a vállalati létszámot tekintve: egyrészt a munkavállalók motiválása, képzése, megtartása, másrészt alkalmanként a munkahelyek megszüntetése. Napjaink válság időszakában a létszám leépítése kapcsán egyértelműen nagyobb feladatot jelent a felmondásokhoz kapcsolódó adminisztratív tevékenység. Bár azt gondolom sokkal inkább érzik magukat kellemetlen helyzetben a HR-esek a leépítésekkel járó lelki és erkölcsi vívódások miatt, mintsem az adminisztráció okozta túlórák miatt. Pozitív dolog emellett, hogy a vállalatok nagy része más környékbeli vállalatokkal aktívan együttműködik annak érdekében, hogy a munkavállalói számára biztosítsák a munkahelyek közti egyszerűbb átvándorlást.
Ennél sokkal egyszerűbb feladat ma a képzések racionalizálásával kapcsolatban döntést hozni. Bár képzésre alapvetően szükség van, mégis ezek azok a költségek, melyeket a legegyszerűbben és leggyorsabban lehet csökkenteni vagy adott esetben teljes mértékben szüneteltetni. Megfigyelhető egyfajta rétegződés az iparágak tekintetében is. Köztudott, hogy elsősorban az autóipari vállalatokat érintette a válság, majd terjedt tovább a beszállítói körre is. Ennek ellenére elmondható az is, hogy bizonyos iparágakban, mint pl. a gyógyszeriparban egyelőre nem érezhető a válság hatása.
A munkaerő-közvetítő és kölcsönző vállalatoknál is érezhető a válság hatása?
A munkaerő-kölcsönző és közvetítő vállalatoknál a válság szintén komoly változásokat hozott. Mivel a megbízók első körben a kölcsönzött munkaerőtől tudnak legrövidebb időn belül megválni, így az első hullám rögtön elérte a kölcsönző cégeket, ahol úgyszintén nagymértékű létszámleépítések voltak.
Mivel ez jellemzően egy igény-vezérelt iparág, így elmondható, hogy a recessziós hatások mellett a specialistákra mutatkozó igény egyáltalán nem esett vissza.

A cikk részletei –>

- leancenter.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes