Mintegy ezer kilométeren indulhatnak útfelújítások az Új Széchenyi Terv forrásaiból

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium jóváhagyásával az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programjainak keretében országosan várhatóan csaknem 945 kilométernyi 4 és 5 számjegyű mellékút felújítása kezdődhet meg az idei évben. A 2012. március 21-én elsőként meginduló projektben 256 millió forintból újul meg a Kerkafalvát Nagyrákossal összekötő út mintegy 3 km-es Zala megyei szakasza. A Nyugat-dunántúli régióban 47,2 kilométernyi út felújítása valósulhat meg az Új Széchenyi Terv forrásaiból.

A 7417-es jelű, Kerkafalva és Nagyrákos községeket összekötő út a Hetés tájegység egyik fontos észak-déli irányú közúti kapcsolata Zala és Vas megye között. Az Őrségen és a Zalai-dombságon keresztül alternatív útvonalat biztosít Rábafüzes határátkelő eléréséhez is.

A most meginduló projekt keretében a Kerkafalvát Nagyrákossal összekötő utat Kerkafalvától 2,7 km hosszon újítják fel. Az útszakasz fejlesztése a Közép-Nyugat ROP 2013 Konzorcium kivitelezésében kezdődik meg összesen 256 millió forintos támogatással. A munkák a tervek szerint szeptemberre fejeződnek be.

A felújítás során az útszakaszt korszerűsítik, a burkolatot megerősítik, hibáit kijavítják, ezzel lehetővé téve a forgalom dinamikusabb áramlását. A jobb vízelvezetés érdekében az útburkolat szélesítésével oldalárkokat építenek ki, a már meglévő vízelvezető árkokat kitisztítják. A Kerkafalváról Nagyrákosra vezető út felújításával jelentősen javul a Hetés tájegység elérhetősége.

A beruházást további fejlesztések követik más 4 és 5 számjegyű utakon az ország minden részén. A tervek szerint 2012-ben összesen mintegy 945 kilométernyi útszakasz felújítása kezdődhet meg hozzávetőleg 70 milliárd forint értékben.

Forrás: NFM

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes