Miniszteri bejárás – Záhony fejlesztése befektetés a jövőbe

Tájékozódni közvetlenül ott kell, ahol dolgoznak, és problémák keletkezhetnek. Segíteni pedig ott, ahol gondok szorítanak vagy feladatok sürgetnek. Márpedig itt, Záhonyban nagy ívű és szép sikert valószínűsítő terven, keményen dolgoznak – szögezte le keresetlen egyszerűséggel július 29-én Záhonyban Szabó Pál közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter.

A szaktárca vezetője a hajnali menetrendszerinti záhonyi InterCity-járattal Suchmann Tamás országgyűlési képviselő, a Kiemelt Kormányzati Programokat Koordináló Tárcaközi Bizottság alelnöke, Gazda László országgyűlési képviselő, az Észak-alföldi Fejlesztési Tanács elnöke és Szép Béla, Záhony-Kisvárda választókörzet országgyűlési képviselője társaságában, illetve Puch László államtitkár, Markó Andrea pénzügyminisztériumi szakállamtitkár, Csepi Lajos szakállamtitkár, Orodán Sándor kommunikációs igazgató, Szűcs Lajos és Zana Tibor főosztályvezető és Kerékgyártó János főosztályvezető-helyettes kíséretében látogatott a kiemelt stratégiai kistérségbe.
Útján a MÁV Zrt. részéről Kamarás Miklós, a vasúttársaság elnöke, Sipos Sándor stratégiai vezérigazgató-helyettes, Zsoldos Mariann humánpolitikai főigazgató, Büky Dorottya kommunikációs igazgató, illetve Kovács Imre, a MÁV Cargo, Kozák Tamás, a MÁV-Start, Szamos Alfonz, a MÁV Pályavasút, Zaránd György, a MÁV-Gépészet és Zsákay László György, a MÁV-Trakció Zrt. vezérigazgatója kísérték.
A szakmai kíséret további tagja volt Kálnoki Kis Sándor exállamtitkár, miniszterelnöki megbízott, dr. Berényi János, a Magyar Vasúti Egyesülés elnöke, Horváth Zsolt Csaba, a Nemzeti Közlekedési Hatóság elnöke, Reményik Kálmán, a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. elnök-vezérigazgatója, Rétfalvi László, az ITD Hungary vezérigazgatója, Vajdáné Horváth Piroska, a Regionális Fejlesztési Holding Zrt. vezérigazgató-helyettese és Ács Sándor, a GYSEV vezérigazgató-helyettese.
A csaknem négyórás menetidő kiváló alkalmat biztosított, hogy a tárca és a vasúttársaság képviselői optimális környezetben ismerkedhessenek egymás feladataival – különös tekintettel a záhonyi problémakörre. Kálnoki Kis Sándor pedig a térség komplex gazdaságfejlesztési programjának helyzetéről és aktuális feladatairól szólt.

A cikk részletei –>

- magyarkozlekedes .hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes