Minden autógyár nem jöhet Magyarországra

Szijjártó Péter szerint Magyarország kifejezetten jó üzleti környezetet kínál autógyártó cégeknek, ugyanakkor nem tud olyan tárgyalásokról, amelyek alátámasztanák a KIA és a BMW magyarországi befektetéseiről szóló információkat.

A Miniszterelnökség külügyi és külgazdaságért felelős államtitkára erről a HírTV Rájátszás című műsorában beszélt szerdán este.

A Magyar Hírlap keddi értesülése szerint a dél-koreai Kia Motors három-négyezer dolgozót foglalkoztató, új motorgyártó üzemet kíván létesíteni Magyarországon. Az autógyár illetékese ugyanakkor a Dow Jones hírügynökséggel azt közölte: a Kia Motors nem tervezi motorgyártó üzem létesítését Magyarországon. A BMW-ről a Handelsblatt német üzleti napilap írt május közepén, azzal, hogy a cég új autógyárak építését tervezi, Kelet-Európában is vizsgálja a lehetséges helyszíneket a beruházásokhoz, közöttük Miskolc is felmerült.
Szijjártó Péter a felvetésre úgy reagált: jelenleg nincsen olyan fázisban nagyberuházásról szóló egyeztetés – a szóban forgó cégekkel sem -, amely azon a szinten lenne, hogy konkrétumként lehetne beszélni erről. "Tény, hogy Magyarország egy vonzó célpont, de egyik ügyet sem tudom kommentálni, mert nem tudok olyan tárgyalásokról, amelyek alátámasztanák ezeket az információkat" – fogalmazott.
Magyarország kifejezetten jó üzleti környezetet kínál a termelési szektorban az autógyártó cégeknek. Ha egy cég referenciák alapján dönt, és azt látja, hogy Magyarországon az Audi, az Opel, a Mercedes jól jövedelmezően, profitábilisan tud működni, az lehet érv hazánk mellett – fejtette ki az államtitkár.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes