Miért vonzó célpont Magyarország a szolgáltató központok számára?

Még mindig jobban megéri Budapestre hozni a szolgáltató központokat, mint egy nálunk olcsóbb, fejlődő országba telepíteni őket. Magyarország központi fekvésének, jól képzett, nyelveket beszélő munkaerejének és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően több mint harminc SSC bérel irodát a magyar fővárosban, összesen közel 200 000 négyzetméteren – derül ki a CA Immo és a DTZ felméréséből, melyet a portfolio.hu közöl.

"A legújabbkori tendencia az, hogy a nagyon olcsó, úgynevezett fejlődő országokból – ilyen jellemzően India – elkezdik visszahelyezni a SSC-ket Kelet-Közép Európába, vagy akár az anyaország területre. Ez leginkább annak köszönhető, hogy Magyarországnak vitathatatlan előnye van ezen országokkal szemben, jól képzett, nyelveket beszélő munkaereje és fejlett infrastruktúrájának köszönhetően" – emeli ki Gulyás Ede, a CA Immo magyarországi ügyvezetője. Az SSC (Shared Service Center) cégek lokáció szempontjából a belvároson kívüli, jó infrastruktúrával rendelkező modern irodaházakat preferálják, ahol a bérleti díjak kedvezőbbek, mint a belvárosban. Emellett fontos szempont, hogy az épület nagy egybefüggő irodaterületekkel rendelkezzen, ami lehetővé teszi a hatékony irodakialakítást. Jellemző igény még az olcsó parkolási lehetőség, a kiváló tömegközlekedés, a széles körű házon belüli szolgáltatások, a magas szintű műszaki felszereltség.

"Budapest továbbra is stabil, és preferált shared service center lokációnak számít. A budapesti ingatlanpiac tele van modern, rugalmas kialakítási lehetőségekkel rendelkező épületekkel és versenyképes bérleti díjakkal. Mindezeknek és az olcsó, de magasan képzett munkaerőnek köszönhetően további SSC-k megjelenésére számítunk a jövőben " – mondja Gulyás Ede.

forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes