Melyek a legkeresettebb szakmák?

Az év elejéhez képest kelendőbbek lettek a piacon a szakmunkások, a gazdasági, illetve pénzügyi területen elhelyezkedni szándékozók, valamint a logisztikai, beszerzési és szállítmányozási pozíciókra pályázók – írja egy kutatásra hivatkozva a Népszabadság.

 

A pályakezdők, a gyakornokok illetve a munkatapasztalattal még nem rendelkező fiatalok számára meghirdetett állások növekedtek a legnagyobb ütemben a második negyedévben a megelőző három hónap kínálatához képest – állapítható meg a Jobinfo.hu álláspiaci felméréséből, amely az áóprilistól június végéig tartó időszak alatt az internetes portálokon feladott mintegy kilencvenezer új hirdetés adatait dolgozta fel.

Az év elejéhez képest kelendőbbek lettek a piacon a szakmunkások, a gazdasági, illetve pénzügyi területen elhelyezkedni szándékozók, valamint a logisztikai, beszerzési és szállítmányozási pozíciókra pályázók. Ezekben a kategóriákban húsz százalékkal több állás várt betöltésre, mint 2011. első negyedévében. A legnagyobb meglepetést a közigazgatásban meghirdetett álláshelyek drasztikus, 89 százalékos csökkenése okozta a felmérés készítőinek. De nem jobb a helyzet az oktatási, illetve az egészségügyi álláslehetőségek terén sem, ebben a kategóriában 70 százalékos a kínálat szűkülése. S a helyzet csak romolhat, amennyiben a közoktatási törvény átdolgozott koncepciója zöld utat kap, hiszen a kötelező óraszámemelésekkel a pedagógusok kilenc százaléka válhat egy csapásra feleslegessé. Ezzel párhuzamosan felértékelődik a testnevelőtanári diploma, amit a tornaórák számának kötelező növelése magyaráz.

Forrás: hrportal.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes