Melyek a HR-es legnagyobb hibái az álláskeresők szerint?

Nincs visszajelzés, inkompetens HR-es, érzéketlen interjúztatók. Ezekkel a panaszokkal találkoznak a leggyakrabban az álláskeresők a munkaerő-kiválasztás során. A jelentkezők kiemelték: sok cégnél a HR-es interjút előszűrésként alkalmazzák. A szakmai terület vezetőjével csak ezt követően beszél a pályázó.

Milán egy multinacionális vállalat menedzsere. Mivel a férfi a válság által fokozottabban sújtott iparágban dolgozik, úgy döntött, elkezd szétnézni az álláspiacon. Számos fejvadásznál regisztrált, majd hamarosan interjúra hívták, de az ott tapasztaltak jócskán meghökkentették. A férfinél az interjúztató hölgy szakmai hozzá nem értése vágta ki a biztosítékot. "Egy fiatal nő ült a tárgyalóasztal túloldalán. Bemutatni szakmai pályafutásomat, megemlítettem a legjobb eredményeket, de minél több mindent mondtam, annál inkább úgy éreztem, csak a falnak beszélek. Rájöttem, a hölgynek fogalma sincs arról, mivel foglalkozom" – magyarázza a férfi. Végezetül hozzáfűzte: nagyon furcsának találja, hogy gyakran hozzá nem értő embereknek kell dönteni komplett szakmai pályafutások sorsáról. Megjegyzendő: sok cégnél a HR-es interjút előszűrésként alkalmazzák. A szakmai terület vezetőjével ezt követően beszél a pályázó.

A cikk részletei –>

- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes