Megújította parkolási rendszerét Pécs

Megújította mobiltelefonos parkolási rendszerét Pécs; péntektől nem kell úgynevezett kényelmi díjakat fizetni, miután novembertől magántársaság helyett önkormányzati cég, a Biokom Kft. üzemelteti a fizetőparkolási rendszert – közölték a társaság képviselői pénteken sajtótájékoztatón.

    biokomPécsen a parkolójegy vásárlása a – készpénzfizetési forma mellett működő – mobiltelefonos rendszerben nem SMS küldésével, hanem egy mobilra letölthető alkalmazás futtatásával történik. A fizetés pedig nem a telefonszámlát vagy az előre feltöltött egyenleget terheli, hanem a vevő bankkártyáját, így ezt a módszert külföldiek is igénybe vehetik.     Simon István, a Biokom Kft. közfeladat-koordinációs vezetője elmondta: a felhasználóknak a szolgáltatás igénybevételéhez csak egy alkalmazást kell letölteniük a mobiltelefonjukra, majd az első parkoláskor elvégzett pár perces regisztrációt követően minden egyes fizetést néhány pillanat alatt elvégezhetnek.
    Az autós fix időre szóló parkolójegyek közül választhat, de a parkolás bármikor megszakítható. Ekkor a fel nem használt összeget a bankkártyán azonnal jóváírják. A szolgáltatás mentes a kényelmi díjaktól, csak a mobiltelefonos adatkommunikáció díját kell megfizetni.
    Nagy Csaba, Pécs fideszes alpolgármestere elmondta: a parkolások jogosságát, a parkolójegyek érvényességét a pécsi közterület-felügyelet munkatársai ellenőrzik, a pótdíj behajtása a Biokom feladata.
    Az alpolgármester kiemelte, hogy sem a díjakban, sem a parkolási övezetekben nem történt változás. A parkolási díjakból befolyó összegnek az üzemeltetési költségen kívüli részét városüzemeltetésre, a közterek karbantartására fordítják – tette hozzá Nagy Csaba.     Az Országgyűlés tavaly júniusban döntött a közterületi parkolás szabályainak módosításáról. Ennek értelmében, ha a magáncégekkel kötött korábbi szerződések kifutnak, a fizetőparkolók önkormányzati üzemeltetésbe kerülnek.     Pécsen az idén október 31-én járt le a Gámán Kft.-vel kötött tízéves szerződés. A kontraktus felbontásának lehetőségét már évekkel ezelőtt kereste a város, de mivel a cég ez esetben százmilliós kártérítésre tarthatott volna igényt, a nehéz anyagi helyzetben lévő baranyai megyeszékhely nem kockáztatta meg a “szakítást”.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes