Megszűnik a Zóna Taxi

A Zóna-Service Zrt. közel öt év tevékenység után megszünteti taxi üzletágának tevékenységét – közölte a cég. Korábban a társaság volt a ferihegyi repülőtér taxiszolgáltatója, ám az év végén elvesztették a tevékenységre kiírt tendert.

Veres István, a Zóna-Service Zrt. vezérigazgatója az MTI-nek elmondta, hogy azért döntöttek így, mert láthatólag nem fog rendeződni rövid időn belül "a reptéri személyszállítási helyzet", emellett Budapesten is túlkínálat van a taxisokból.

Az alvállalkozókat is figyelembe véve 60-70 közvetlen alkalmazottat, és majdnem 300 taxist érint a tevékenység megszüntetése – ismertette a vezérigazgató. A taxisokkal és a Zóna Taxival személyszállításra szerződésben álló cégekkel már felbontották a szerződéseket. Hozzátette: az üzletág alapvetően a reptéri forgalomra specializálódott, ehhez kapcsolódóan hoztak létre szoftvereket, eszközöket. Az utóbbi két hónapban a főváros visszajelzését is várták arról, hogy mi lesz a repülőtéri személyszállítás sorsa, de mivel ez nem történt meg, a taxi üzletág megszüntetése mellett döntöttek.

Veres István elmondta: a Budapest Airport Zrt. és a Zóna Service között az elszámolások miatt indult polgári perek továbbra is zajlanak. Kifejtette: megelégelték, hogy sok egyéni vállalkozó – aki már nem a Zónával volt szerződésben – a repülőtéren "kenyérharcot vív" egymással, illetve a Főtaxival, mégis mindig a Zónát "vették elő", ha bármi probléma volt.

A Zóna Taxi tavaly decemberig volt a ferihegyi repülőtér taxiszolgáltatója. A ferihegyi repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. (BA) október elején írta ki a taxitendert, amelyet november közepén a Főtaxi nyert meg.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes