Megkezdődött a sorozatgyártás az új győri járműgyárban

Megkezdődött a sorozatgyártás az Audi új, 900 millió eurós győri járműgyárában; az eseményen Orbán Viktor az Audi szerepét méltatta abban, hogy Magyarország járműipari központtá válhasson.
A 900 millió eurós fejlesztés eredményét jelképesen elindító gombokat az autóipari cég és anyavállalata, a Volkswagen-konszern, valamint a magyar kormány és a kisalföldi megyeszékhely képviselői nyomták meg.

Meghatározó partner az Audi abban, hogy Magyarország a régió járműipari központjává válhasson – mondta a miniszterelnök a szerdai avatóünnepségén.

“Az Audi itthon van Magyarországon” – jelentette ki Orbán Viktor, egyszerre emlékeztetve a húsz éve, “bizonytalan és kockázatos időkben” az országnak megszavazott, és azóta is élő bizalomra, valamint arra a támogatásra, amelyet az Audi a dunai árvíz károsultjainak nyújt.

Egyben köszönetet mondott azért, hogy az Audi Magyarország valódi szövetségese, a magyar emberek valódi barátja. Mint mondta, az új beruházás révén az eddigi 9557 mellett hosszabb távon újabb 2100 munkahely jön létre, a beszállítók révén pedig az Audi további 15 ezer embernek ad munkát.

A miniszterelnök kiemelte: Magyarország végre egy valóságos gazdasági megújulás, az újraiparosítás éveit éli. “Az új gazdaságpolitika mára meghozta eredményét, a gazdaság a 2010-es álló helyzetből 2013-ra hármas fokozatba került; a magyar gazdaság jobban teljesít, de van még feljebb” – fogalmazott a miniszterelnök.

“A célunk egyértelmű: hogy az autóipar 21. századi csúcsminőségű termékeit minél nagyobb arányban Magyarországon és magyar emberek állíthassák elő. Az Audi ebben a törekvésünkben meghatározó partnerünkké vált” – jelentette ki Orbán Viktor. Szavai szerint az Audi jól példázza, hogy milyen sikereket érhetnek el a magyar és a német emberek, ha összefognak.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes