Megkezdődik az M6-os alagútjainak helyreállítása

December elején megkezdődik az M6/M60-as autópálya alagútjainak helyreállítása, amelyeknél februárban repedéseket észleltek – közölte az autópálya üzemeltetője hétfőn az MTI-el.

    A talajmechanikai és geodéziai vizsgálat kimutatta, a repedéseket az alagutak építésénél visszatöltött föld beágyazódási problémái és a tavalyi, szokatlanul csapadékos időjárása okozta – írta közleményében a Mecsek Autópálya Koncessziós (MAK) Zrt.
    Az üzemeltető cég szerint az is megállapítható, hogy a repedések észlelése óta az alagutak állapota nem változott, azaz nem keletkezett további repedés.
    A MAK Zrt. tudatta azt is, hogy a garanciális kötelezettségeinek megfelelően helyreállítást saját költségén végzi el. A munkát december elején az alagutakon kívüli területeken kezdik, ami nem érinti az átjárók forgalmát, a járatokban azt követően, várhatóan jövő évben végzik el a helyreállítást.
    Az autópálya négy átjáróból álló, Szekszárd és Bóly közötti alagútláncát február 11-én zárták le a főváros felől, mert a MAK Zrt. az alagutak több bejárati dilatációs kapcsolatánál felületi repedéseket észlelt. Az alagútbiztonsági tiszt akkori tájékoztatása szerint a repedések nem érintették az alagút szerkezeti elemeit; az alagutakat a Nemzeti Közlekedési Hatóság is vizsgálta.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes