Megint Budaörsi út és buszsáv – de most szélesítik az utat

Megmutatja a Budapesti Közlekedési Központ, hogy ésszel is tudnak buszsávot építeni: a régi Budaörsi úton a Virágpiac és a Gazdagréti út között az útpálya szélesítésével csinálnak helyet a közösségi közlekedés járműveinek. A Petőfi Laktanya előtt vezető, korábban több kilométeres torlódásokat okozó buszsáv sorsa azonban még mindig nem dőlt el.

Utolsó szakaszához érkezett a buszsáv építése a Régi Budaörsi úton. Július 14. és 16., illetve július 20. és 22. között az útépítők aszfaltozási munkákat végznek, ezért az erre közlekedők időszakosan többször is forgalomkorlátozásra, félpályás útlezárásra számíthatnak. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) cserébe azt ígéri, hogy a hónap végétől az útszakaszt használó 40-es, 240-es és 240E buszokon utazók "gyorsabban és megbízhatóbban érhetik el úticéljukat".

Az útpálya az szélesítésével kialakítandó buszsáv a BKK közlése szerint 255 millió forintba kerül. Ennek az összegnek a 85 százalékát Európai Uniós támogatásból fedezik. A munkálatokat a Magyar Aszfalt Kft.-nek július 31-re be kell fejeznie.

A projekt keretében a Régi Budaörsi utat 790 méter hosszan szélesítik ki, és ezzel párhuzamosan megújulnak érintett közművek is. A buszsáv létesítése miatt két helyen a meglévő kerékpárút nyomvonalát is kiigazítják, valamint egy autóbuszmegálló is átépül.

 

A cikk részletei->

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes