Megállapodást kötött a MÁV-TRAKCIÓ és a Rail Cargo Hungaria

A Rail Cargo Hungaria Zrt. (RCH) 2016-ig szóló keretszerződést írt alá a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-vel vontatási szolgáltatások igénybevételéről. A mindkét vasúttársaság gazdálkodása szempontjából nagy jelentőségű okmányt az RCH részéről Kovács Imre CEO, az igazgatóság elnöke, Arnold Schiefer CFO, az igazgatóság tagja, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. képviseletében pedig Rácz Imre vezérigazgató látta el kézjegyével.
A szerződés megkötésére a MÁV Zrt. és az RCH tulajdonosa, az ÖBB AG közötti szakmai és gazdasági kapcsolatok szorosabbra fűzéséről december 2-án aláírt hosszú távú stratégiai megállapodás ünnepélyes aláírását követő rövid időn belül került sor, megerősítve a két szomszédos ország állami vasúttársaságainak szándékát az előnyök kölcsönös kiaknázásra.
A szerződésben az RCH vállalja, hogy 2016-ig összes vontatási igényének jelentős részét a MÁV-TRAKCIÓ Zrt.-től rendeli meg. A felek évente előzetesen egyeztetni fogják az éves vontatási volumeneket, közös szoftvert használnak a teljesítés mérésére, és több más tekintetben is együttműködnek például a forgalmi csúcsok és terhelések optimális kezelése terén. A felek a vontatási szolgáltatások díját a piaci viszonyok, illetve egymás üzleti érdekeinek kölcsönös figyelembe vételével határozták meg.
A most megkötött keretszerződés a december elején aláírt, ÖBB és a MÁV stratégiai együttműködésének első eredménye. A két ország nemzeti vasútvállalatainak vezetői további megállapodásokat készítenek elő annak érdekében, hogy az európai vasútpiaci verseny körülményei között hosszú távra biztosíthassák mindkét társaság gazdaságos szolgáltatásait a minőségi színvonal emelése mellett.
Kovács Imre CEO, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának elnöke elmondta: nagy eredménynek tekinti, hogy az eddig is kiváló együttműködés most tovább javul és tervezhetőbbé válik. A 2016-ig szóló megállapodás a Rail Cargo Hungaria számára az eddigieknél is hatékonyabb megoldást nyújt tehervonatai vontatási szükségleteinek kielégítésére.
Arnold Schiefer CFO, a Rail Cargo Hungaria Zrt. Igazgatóságának tagja hozzátette: a Rail Cargo Austria Csoport számára kiemelten fontos, hogy megerősítse pozícióját Közép- és Dél-Kelet-Európában. Ez a megállapodás még közelebb visz a tervek megvalósításához, és egyben hozzájárul a vasúttársaságok piaci szerepének megerősítéséhez többek között a működési hatékonyság javítása által.
Rácz Imre, a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vezérigazgató elmondta: a MÁV-TRAKCIÓ Zrt. vontatójármű és mozdonyvezető kapacitásával áll a Rail Cargo Hungaria Zrt. rendelkezésére az egész ország területén, sőt azon túl is. Ez kölcsönös előnyöket nyújtó megállapodás, amely mindkét vasúttársaság számára stabil, kiszámítható gazdálkodási feltételeket nyújt a következő öt évre.

Forrás: Magyarközlekedés.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes