MÁV-vezér: az állam vállalja át a működéssel kapcsolatos adósságot

A vasút alulfinanszírozottságában látja a legnagyobb problémát Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, aki ugyanakkor azt sem tagadja: a belső működési gondok is nagyon komolyak – írta keddi számában a Magyar Hírlap.

A MÁV jelenleg a kormány közlekedéspolitikai céljaival összefüggő stratégiának a kidolgozásán munkálkodik. Ezzel kapcsolatban Szarvas Ferenc a lapnak adott interjújában azt mondta: ami eddig folyt a korábbi kormányzati ciklusban, az nem vezet sehova. Az csak arra jó, hogy a MÁV vegetáljon, és az utasok elégedetlenek legyenek – tette hozzá.

Szarvas Ferenc kifejtette: abban bíznak, hogy a politikai vezetés felméri, ezen változtatni kell. Hozzátette: kellő erőforrás nélkül nem megy, nincs az a menedzsment, amely a megrendelt menetrendre szerződve pénz nélkül működteti a vasutat. "Abban van mozgástér, hogy néhány év alatt éves szinten 10-15 milliárd forintnyi belső tartalékot kiaknázzunk" – fogalmazott.

Arra a kérdésre, hogy milyen lehetőségeket vesznek figyelembe, hogy kijussanak az adósságcsapdából, azt mondta: állami közreműködésre lesz szükség. Szerinte ez a költségvetés helyzetétől is függ, de az is elfogadható megoldás lenne, ha az évente lejáró, működéssel kapcsolatos adósságot az állam átvállalná.

forrás: mfor.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes