Margit híd – Csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat

A Margit híd északi és déli útpályájának szélső sávjaiba csütörtök éjszaka festik fel a kerékpársávokat, amelyeket péntektől már használhatnak is a kerekezők; ezzel egyidejűleg a hídon 40 kilométeres sebességkorlátozást vezetnek be.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdai,az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, "a felfestendő sárga színű piktogramok a kerékpárosok részére a haladás nyomvonalát és irányát jelzik, valamint megkönnyítik a hídra történő szabályos felhajtást". A forgalmi sáv jobb szélén szabályosan lehet kerékpározni, a járdán azonban a felújítás befejezéséig, illetve a járdán vezetett kerékpárutak átadásáig csak tolni szabad a biciklit. "A piktogramok a hazai és nemzetközi tapasztalatok szerint jelentősen javítják a forgalombiztonságot és csökkentik a balesetveszélyt" – közölte a BKK.

Hozzátették, a projekt felülvizsgálata során derült ki, hogy a "korábban kialakított műszaki tartalom" a kerékpározás szempontjából elfogadhatatlan.
A Fővárosi Közgyűlés ennek nyomán döntött arról, hogy a szélső sávokra felfestik a kerékpársávot, illetve a déli járdán közös gyalog- és kerékpárút létesül, az északi oldalon pedig a BKK elrendelte a rámpák szélesítését és átépítését a "kerékpározhatóság biztosítása érdekében".

forrás: muszakiforum.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes