Magyarországon is áthalad a Kínából induló teszt tehervonat

Hamarosan tehervonat köti majd össze Bécset és a kínai Urumcsit, az év végén induló első, próbajellegű szerelvény Magyarországon is áthalad – közölte a MÁV Zrt. hétfőn.

A vasúttársaság tájékoztatása szerint erről döntöttek Bakuban június 5. és 8. között a Vasutak Együttműködési Szervezetének miniszteri értekezletén.

A kormányközi szervezet találkozóján a magyar delegációt Schváb Zoltán, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes-államtitkára vezette, részt vett a tanácskozáson Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója, és Mosóczi László, a MÁV Zrt. nemzetközi kapcsolatokért felelős általános vezérigazgató-helyettese is – közölte a MÁV Zrt.

A Vasutak Együttműködési Szervezetének (OSZZSD) legfontosabb célja az Európa és Ázsia közötti vasúti összeköttetések fejlesztése.

A MÁV által javasolt Urumcsi-Záhony korridor Záhonynál kapcsolódik az EU által kijelölt RFC6 Mediterrán Korridorhoz (Almeria – Barcelona – Marseilles – Torino – Milano – Ljubljana – Budapest – Záhony). A két korridor fejlesztésének összehangolt munkája eredményeképpen 2013-2014-től várhatóan jelentősen megnövekszik majd a Magyarország területén áthaladó áruforgalom mértéke – írta közleményében a vasúttársaság.

Forrás: MTI

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes