Magyar vállalkozás épít kerékpárgyárat Esztergomban

A Neuzer Kft. 6500 négyzetméteres hasznos alapterületű csarnokot épít fel az Esztergomi Ipari parkban, ahol egy műszakban 800 kerékpárt tudnak előállítani – tájékoztatta az MTI-t a társaság ügyvezetője.

A létesítmény egyik részében 2000 négyzetméteres magasraktárat alakítanak ki a legmodernebb készletnyilvántartási rendszerrel. Az épület 530 millió forintos költségéhez a vállalat 100 millió forintos pályázati támogatást kapott  – tette hozzá Neuzer András.

Az ügyvezető elmondta 2009-ben 10 százalékkal nőtt a társaság termelése, 100 000-nél több biciklit értékesítettek, főként Nyugat-európai országokba. Az új üzemben a korábbi kettő helyett négy gyártósort tudnak elhelyezni, így rugalmasabban reagálhatnak a megrendelői igényekre. A Neuzer cégcsoport Magyarországon közel 160 főt foglalkoztat, forgalma 2009-ben meghaladta a 3 milliárd forintot.

A cégcsoport tagja a Marosvásárhelyen működő Neuzer Románia, ahol összeszerelő üzem és nagykereskedelmi raktár működik, valamint egy összeszerelést végző leányvállalat, amely tisztán szlovák tulajdonú, azonban minden alkatrészt a Neuzer Kft-től vásárolnak. A romániai vállalat évente 8-10 ezer kerékpárt értékesít, a szlovákiai társaság 15 000 darabot.

A Neuzer Kft. ezen felül Csepelen tart fent egy nagykereskedelmi raktárat, illetve a dorogi hanglemezgyár területén raktározási tevékenységet folytat és egy munkásszállót üzemeltet a környék nagyvállalatainak. Neuzer András elmondta, a cég minden modelljét Magyarországon fejlesztik és minden évben frissítik a kínálatot.
Az ügyvezető kiemelte, vállalatirányítási gyakorlatában különös figyelmet fordít az önállóság megőrzésére. Nem kötnek szerződést 20 000-nél nagyobb darabszámot rendelő ügyfelekkel, mert a több kis vevő hosszú távon stabilabb üzletmenetet eredményez.

Forrás: MTI/Menedzsment Fórum

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes