Magyar beszállítókat keres a Huawei

Tovább bővítené magyarországi kapacitását a kínai Huawei, amely logisztikai és regionális ellátóközpontot is működtet Magyarországon, innen ellátva az európai, oroszországi és afrikai ügyfeleit távközlési infrastruktúraberendezésekkel.

A cég egyik illetékese egy Baranya megyei kamarai fórumon azt mondta, hogy új beszállítókat keresnek a régióban, s ha ott nem találnak, akkor más magyarországi területeken próbálkoznak. Mindez összefüggésben lehet azzal, hogy a kínai cég hatalmas robbanásra számít a globális adatforgalom és a mobilinternet területén, s különösen jövedelmező piacként tekint Oroszországra, amelyet a magyar ellátóközpontból szolgál ki.
A nyilvánosság előtt igen ritkán megjelenő alapító-vezérigazgató, Ren Zhegfei korábban a szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon, Vlagyimir Putyin jelenlétében arról is beszélt, hogy cége további befektetéseket tervez a régióban, mivel a hálózati adatfogalom tíz éven belül 75-szörösére nő, míg a mobil széles sávú forgalom növekedésének üteme is megduplázódik ezen idő alatt. A távközlési iparág kulcsfontosságú fejlesztési területének a szakember az adatelérési hálózatokat nevezte, mert ekkora adatforgalom mellett a gyors elérés biztosítása lesz a legfontosabb. Ami a magyar terjeszkedést illeti: információink szerint a Huawei a berendezéseihez immár helyben kíván alapanyagokat gyártani: optikai és hagyományos kábeleket, bázisállomás-szekrényeket és más nélkülözhetetlen eszközöket. Ezek gyártására keresnek hazai beszállítókat.

Forrás: Raktáram

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes