Magasabb az elvárás a fejvadászokkal szemben

A gazdasági válság mindenki által érzékelhető változásokat hozott a HR működés területein, mind a szervezeti, mind a tanácsadói oldalon. A HR Portál interjúalanyainak segítségével a kiválasztást, a felsővezetői szelekciót, a menedzsment-tanácsadást illetve a képzés-szervezetfejlesztés területeit vette nagyító alá.

A munkaerőpiac a válság megérkezése óta erőteljesen zsugorodott – véli a felsővezetői kiválasztásra specializálódott Arthur Hunt magyarországi ügyvezető partnere. Gombás Éva tapasztalatai szerint a cégeknél a leépítések és az átszervezések egymással párhuzamosan haladtak az elmúlt évben. A megszűntetett pozíciók feladatköreit összevonják és azok nemegyszer a szervezeti hierarchiában alacsonyabb szinten kerülnek újbóli kiosztásra, ami összességében a vezetői és felsővezetői munkakörök számának csökkenését hozza magával. Az átszervezéseket meghatározó fő irányvonal egyértelműen a költséghatékonyság, illetve a kiadások csökkentésének az elve. A költséghatékonyság a keresések leállítása illetve elhalasztása mellett a céges belső erőforrásokra történő átterhelésében is megjelent, ami az Arthur Hunt számára több mint 30 százalékos visszaesést eredményezett a felsővezetői keresésekre vonatkozó megbízásokban.

A vezetőknek is meg kell küzdeniük egy jó pozícióért

Gombás Éva szerint a vezetői álláspiac szerkezetének változása láthatóan kihat annak működésére is. A Magyarországon és külföldön egyaránt szűkülő piacon az álláskeresőknek sokkal proaktívabb attitűdöt kell felvenniük, ha el akarják kerülni az akár egy évesre is elnyúló munkanélküli időszakot. A vezetők, akik eddig válogathattak a pozíciókból, versenyhelyzetbe kényszerültek és már küzdeniük kell a kiválasztott állás elnyeréséért.
A keresési piacon azonban az általános visszaesés mellett megjelent az igény a különleges, válság által előtérbe hozott, specialista pozíciókra. Gombás Éva példaként a likviditás- és kockázatmenedzsmenthez, árazáshoz illetve behajtáshoz és követeléskezeléshez kapcsolódó pozíciókat emelte ki példaként. A jelenlegi piaci viszonyok között azok a cégek, amelyek továbbra is igénybe veszik a tanácsadók segítségét a keresés és kiválasztás területén, egyre erősebben igénylik az innovatív keresési megoldásokat illetve a további hozzáadott szolgáltatások magas minőségét. Ez utóbbiak portfóliójának kialakítása az Arthur Hunt vezetője szerint fontos szerepet játszik a tanácsadók közötti megmérettetésben.
Az eddigi kedvezőtlen események ellenére Gombás Éva optimista a keresés-kiválasztás piac jövőjével kapcsolatban. Elmondása szerint június óta kedvező változásokat tapasztalnak, azonban az év végéig – a következő költségvetési tervezések lezárásáig – csak óvatosan célszerű reménykedni.

Új stratégia: munkafolyamatok újratervezése, bérek befagyasztása

A munkaerőpiac nagyságának csökkenését Miriam Hofsté, a Hay Group menedzsment-tanácsadás divíziójának vezetője is megerősítette. Szerinte a cégek már a nyári hónapok előtt túljutottak a leépítések első hullámán, de úgy tűnik, hogy a válságnak még korántsincs vége és kisebb-nagyobb hullámra számíthatunk még. A régióban tavasszal végzett Tehetség menedzsment felmérésük szerint a vizsgált cégek 70 százaléka egyelőre nem tervez további jelentős leépítéseket, azonban az üzlet fennmaradása és fejlesztése érdekében továbbra is aktívan formálják működésüket.

További részletek->

- hrportal.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes