Lokáció, infrastruktúra és biztonság

Zelei Zoltán az Elephant Holding értékesítési igazgatója szerint, ezek a paraméterek fontosak ma a bérlő szempontjából az ipari ingatlanpiacon, továbbá beszámolt nekünk egyik legújabb beruházásukról is a Bökényföldi Ipari Park fejlesztésről. Lokáció, infrastruktúra és biztonság

A vállalat értékesítési igazgatója korábbi nyilatkozatában elmondta, hogy a Magyarországon jelenleg rendelkezésre álló raktárak, logisztikai bázisok elavultak és nem képesek kiszolgálni a növekvő igényeket. Milyen kritériumoknak kellene megfelelnie ma egy modern, minden igényt kielégítő raktárnak, logisztikai bázisnak Önök szerint?

Bérlői szempontok közül első helyen a lokáció szerepel. Budapest esetében az M0-as körgyűrű mentén található logisztikai központok a legkeresettebbek, ennek oka a könnyű megközelíthetőség és a kamionnal történő behajtás. Az egyéb szempontok bérlő függőek, de ami közösnek mondható, az az infrastruktúra fejlettsége, a hely védelme és biztonsága, valamint az egyéb szolgáltatások, kiszolgáló egységek megléte.

2009-ben az Elephant Holding Zrt. 100 százalékban megvásárolta a Rákos Mezeje Zrt.-t. Ezzel a tranzakcióval az Elephant több millió négyzetméter fejlesztendő területhez jutott, az M0-s körgyűrű, illetve a Ferihegyi repülőtér tőszomszédságában, ezek jellemzően a XVII. kerületben és Maglód, Gyömrő környékén foglalnak helyet. Kérem, meséljen erről az „óriás” tranzakcióról, hogyan született meg ez az együttműködés? Milyen koncepció mentén történik a fejlesztése az új területeknek?

A Cégcsoportunk jellemzően a lakóingatlan fejlesztésekben volt eddig érdekelt, de már régi vágyunk volt, hogy az ingatlan fejlesztés területén maradva profilbővülést kezdeményezzünk. Ennek eredményeképpen a Rákos mezeje Zrt. megvásárlásán keresztül jelentős területkehez jutott a Cégcsoportunk, amelynek egy része lakóingatlan fejlesztésre, illetőleg számottevő része raktárbázisok, logisztikai központok kialakítására alkalmas. Ezzel a tranzakcióval a Cégcsoportunk az ingatlanfejlesztés területén belül maradva, mind a lakó ingatlanok beruházásában, mind az ipari-kereskedelmi ingatlanok létesítésében érdekelté vált,  megvalósítva ezzel a több lábon állást, és ezen keresztül jelentős stabilitást biztosítva a jövőben. Itt kiemelnénk, hogy a Cégcsoport beruházásában került már felépítésre a 8 000 nm-es Mesterek Háza, melyet idén fejeztünk még csak be, de annak műhelyeinek, raktárainak , irodáinak már több, mint a 85%-át bérbe adtuk.

Forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes