Logisztikai Érdemrend 2010. évi kitüntetje

A Magyarországi Logisztikai Szolgáltató Központok Szövetsége (MLSZKSZ) sikeres és hatékony vállalkozásokból álló, erős hazai és jelentős nemzetközi szakmai kapcsolatokkal, lobbyerővel és piacismerettel rendelkező érdekképviselet.

clip_image002

A Szövetség Alapszabályában is rögzített feladatok mentén – pl. a logisztikai tevékenységek szakmai színvonalának emelése, kombináltszállítási fejlesztése, logisztikai tevékenység általános szakmai-etikai normáinak kidolgozása, közlekedéspolitikai döntések szakmai előkészítése, logisztikai szolgáltató központok minősítése, a velük kapcsolatos nemzetgazdasági igények felmérése, különböző hatékonyságot javító közös beszerzési programok szervezése és még sok más egyéb – szervezi működését, amelyek tejes egészében a tagsága érdekeit szolgálják.

clip_image002

A fenti törekvésekből indíttatva, az Elnökség úgy gondolta, hogy azon szakemberek munkásságának elismerésére – akik a logisztikai szakma érdekébe végeztek kiemelkedő munkát, akik élenjártak a szakmaetika színvonalának emelésében, az értékteremtésben – a “Logisztikai Érdemrend” kitüntetést alapította. A kitüntetést hagyomány teremető céllal, 2010-től hirdette meg és évente adományozza.

A 2010. augusztus 31-ig tartó jelölési időszakban nagyon sok kiváló logisztikai szakemberre érkezett javaslat. 2010-ben, a 10 fős Bíráló Bizottság, a Logisztikai Érdemrend elismerésre Gajdán Márta úrhölgyet, a Mahart Container Center ügyvezető igazgatóját tartotta érdemesnek.

Gajdán Márta kereskedelmi igazgatóként kezdte pályafutását a cégnél, majd 2006-tól mint ügyvezető irányítja az ország egyetlen jól működő trimodális logisztikai szolgáltató központjába a Kombiterminált üzemeltető MAHART Container Center Kft-t. A cég fejlődésének kezdeti időszakától részese a történéseknek. 2004-ben elkezdődött az együttműködés a MAERSK Line-al, 2006-ban BSZL privatizációjával egy időben 75 éves szerződést kötöttek a terminál üzemeltetésére, 2007-ben a forgalom felfutása lehetővé tette, hogy új rakodógépeket szerezzenek be, 12.000 m2-rel bővült a tároló terület, elkészült 2 db 610 m hosszú iparvágány, ez lehetővé tette több vasúttársaság kiszolgálását. 2010-ben további termináli területbővítés, informatikai fejlesztés és rakodógép-beszerzés van folyamatban. Egy negyvenfős cégvezetése nagyon komoly emberi és erkölcsi értékeket kíván egy vezetőtől, Márta asszony szerencsés ember, mert rendelkezik mindezekkel a vezetői kvalitásokkal.

Az Érdemrenddel kapcsolatban további információk elérhetők a www.mlszksz.hu honlapon.

Bíró Koppány Ajtony

főtitkár

 

Gajdán Márta

Gajdán Márta 55 éves üzletasszony. Pályáját az a több mint húsz év alapozta meg, amit az élvezeti cikkek (dohány, kávé, déligyümölcs) export-import forgalmazásával foglalkozó Monimpex Külkereskedelmi Vállalatnál töltött el. Ezt az időszakot tartja hőskorának: mindent, amit a szakmáról tud, ekkor tanult meg kiváló mentoroktól, még Hamburgban is. Miután 1994–1999 között egy hajózási ügynök társaságot, a Falcon-Wing Nemzetközi Hajózási Kereskedelmi Kft.-t vezette, a Mahart Container Center Kft. alakulásakor átigazolt, előbb kereskedelmi igazgatónak, 2006-tól – elődje, Kántor László elhunytával – pedig a cég ügyvezető igazgatója lett. – Egyáltalán nem vágytam ilyen babérokra – meséli –, de az élet úgy hozta, hogy a munkát és a kollégákat jól ismerve igent mondtam a felkérésre. Egyúttal megtartottam a kereskedelmi vezetői pozíciómat is.

Azt azért nem sejtettem előre, hogy egy negyvenfős, heterogén összetételű cég irányítása, összetartása, főkéntés a hobbijaim: a kertészkedés, a kirándulások és utazások minden mennyiségben.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes