Logisztikai központok, ipari parkok adatbázisa az NFÜ honlapján

“Tőkeiránytű” néven új információs rendszer érhető el az NFÜ honlapján. Az adatbázis segítségével bármely vállalkozás megtalálhatja a számára legmegfelelőbb innovációs környezetet, ipari parkot, logisztikai központot vagy inkubátorházat magyarországi tevékenységének továbbfejlesztéséhez.

A Tőkeiránytű azokat a gazdasági komplexumokat mutatja be, amelyek vállalkozásfejlesztési, foglalkoztatási, vagy képzési projektekre a Nemzeti Fejlesztési Terv, vagy az Új Magyarország Fejlesztési Terv keretében támogatásban részesültek. A támogatások bemutatásán túl a felületen kereshető és szelektálható formában megtalálhatóak a helyi gazdasági komplexumok főbb jellemzői, valamint a regionális, megyei, kistérségi és települési szintű befektetési környezetre vonatkozó gazdasági információk. Ezek térkép segítségével és tematikusan is kereshetőek.

  Az adatbázis segítségével a termelő tevékenységüket elkezdő, vagy bővítő hazai, illetve külföldi vállalatok széles körű információhoz juthatnak az uniós fejlesztésekkel rendelkező gazdasági komplexumokról. Az oldal használata egyrészt megkönnyíti a fejlesztéseket tervező, új befektetést fontolgató vállalkozások döntéshozatalát azzal, hogy részletesen bemutatja a helyi, a befektetések szűkebb környezetére vonatkozó társadalmi, gazdasági, földrajzi jellemzőket. Az adatbázis alkalmazása másrészt lehetővé teszi, hogy a gazdasági komplexumok megjelenítsék azon speciális jellemzőiket, amellyel vonzóvá tehetik önmagukat más vállalkozások számára is.

   A Tőkeiránytű túlmutat a cégek számára ideális működési környezet felkutatásában. Egyben partnerkeresésre is alkalmas, hisz az egyes gazdasági központokba beletelepült cégek tevékenységén keresztül lehet következtetni egy-egy adott ipari, termelő tevékenységek koncentrációjára is.

    A Tőkeiránytűben az információk a hatályos adatvédelmi jogszabályoknak, valamint az érintett gazdasági komplexumok adatszolgáltatásra jogosult tagjai által aláírt Adatvédelmi nyilatkozat és hozzájárulás alapján szerepelnek. Az adatok rendszeresen frissülnek, hogy folyamatosan, aktuális információkat nyújtsanak a felhasználóknak.

    Forrás: mlbkt.hu

    Both comments and pings are currently closed.

    Comments are closed.

    Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
    Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes