Logisztikai konferencia a Szent István Egyetemen

A Magyar Közgazdasági Társaság Logisztikai Szakosztálya az elmúlt év végén közös szervezésű konferenciát rendezett a Szent István Egyetem Vállalatgazdasági és Szervezési Intézetével. Az alábbiakban az esemény rövid összefoglalóját olvashatják.

November 17-én a gödöllői Szent István Egyetemen a Vállalatgazdasági és Szervezési Intézet „A logisztikai kis- és középvállalkozások teljesítménye és stratégiája" címmel konferenciát szervezett.

A konferencia elnöke, Prof. Dr. Szegedi Zoltán, egyetemi tanár (Szent István Egyetem) nyitotta meg a rendezvényt. Rávilágított, hogy a válságból történő kilábalás alapja a vevőkiszolgálás javí­tása költségcsökkentéssel egyidőben. De vajon tisztában vannak-e a vállalkozások a költségeikkel, amit pl. a készlethiány, a vevő boldogtalansága, vagy az időköltség jelent? Néhány hetes szemé­lyes tapasztalata alapján Kínát hozta fel példának, miszerint ott a költségcsökkentést tudományosan művelik, például az úgynevezett „reverse engineering" egyetemi szakirányként is működik, már év­tizedek óta. A felsőoktatási intézmények arra vannak berendezked­ve, hogy hatékonyan oktassák, hogyan kell „darabjaira szedni" egy terméket, elemezni a hardware-t és a software-t, majd összerakni a saját példányukat az eredetihez képest tizedáron. Nyugaton a költségcsökkentés hatékony útja az optimalizálás, ami megfelelő software és IT infrastruktúra nélkül nem valósítható meg. A külön­böző döntéstámogató rendszerek elterjedése és használata kulcs­fontosságú lesz a jövőben a kkv-k számára is. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a rendszer mely szintjén hajtjuk végre az optimalizálást. Egy vállalat funkcionális területén belül; vagy szervezeti egységeken átnyúló, de még vállala­ton belüli folyamatoptimalizálásról van szó; esetleg már vállalaton átnyúló folyamatokra vonatkozik.

A cikk részletei –>

- mktlsz.hu -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes