Logisztikai fejlesztési tervek a Béresnél

A november közepén megrendezett MLBKT kongresszuson Vresics József, a Béres Gyógyszergyár Zrt. logisztikai osztályvezetője nyerte az Adversum logisztikai tanácsadó cég által szervezett játékon az 1 millió forintos tanácsadást.

Ennek apropóján beszélgettünk Vresics Józseffela Béres fejlesztési terveiről.

A Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság hagyományosan évente megrendezett kongresszusán idén az Adversum logisztikai tanácsadó cég érdekes játékkal állt elő: a résztvevőknek bizonyos kiállítók standjait kellett végigjárniuk, majd a valós távolságok alapján mért legrövidebb bejárási úthoz tartozó sorrendet a regisztrációs lapra írniuk.

Több logisztikai szakember és vezető rótta szorgalmasan a köröket a kongresszus területén és igyekeztek kitalálni a helyes sorrendet.

A résztvevők által megnyerhető apróbb nyereményeken túl a helyes megfejtők között a kongresszus bankettjén került kisorsolásra és átadásra a játék fődíja, egy 1 millió forintos logisztikai tanácsadás. Vresics József volt az a szerencsés, akinek a neve a kihúzott lapon szerepelt, így a Béres Gyógyszergyár Zrt. jogosult az 1 millió forintos tanácsadás(illetve tanácsadási kedvezmény) igénybevételére.

Mit kell tudni a Béresről? Kérem, mutassa be röviden cégüket!
A Béres Gyógyszergyár Zrt. gyógyszerek, étrendkiegészítők, gyógyhatási készítmények és speciális, gyógyászati célra szánt tápszerek előállításával és terjesztésével foglalkozik. Árbevételünk 2009-ben meghaladta a 7 milliárd forintot, jelenleg 86 termék 155 kiszerelése van forgalomban.

Miért jelentkezett az Adversum játékára?
Érdekesnek, kreatívnak tartottam. Mikor kitöltöttem a regisztrációs lapot nem is gondoltam, hogy esetleg megnyerhetem a főnyereményt, inkább arra gondoltam, hogy a túrában szereplő számomra ismert és még nem ismert cégek és a Béres között milyen esetleges együttműködési lehetőséget fedezhetek fel. Általában a kongresszusokon végignézem a kiállítók standjait és összegyűjtőm a különböző információs anyagokat, amelyeket a későbbi feladataim során megpróbálok hasznosítani. Az Adversum játéka segített ebben a feladatomban.

Jókor jött a nyeremény? Mire tudják majd felhasználni?
Mindig jókor jön, a fejlődés és fejlesztés soha nem állhat meg egy vállalat életében, mindig van olyan terület, amit fejleszteni lehet. Jelenleg cégünknél több logisztikai témájú projekt van folyamatban, illetve előkészítés alatt, ide tartoznak a készletgazdálkodásunkat fejlesztő törekvések, egy megbízható, módszertanokon alapuló kereslet-előrejelzési rendszer kialakítása, továbbá éppen az ERP rendszer kiválasztás és bevezetés kellős közepén vagyunk, amely szintén felvet logisztikai kérdéseket. Még nem döntöttük el, hogy melyik projektünk során fogjuk igénybe venni az Adversum támogatását, de biztos vagyok abban, hogy rövidesen lesz válaszom – igyekszünk ebben a kérdésben is az optimumra törekedni és ott felhasználni a segítséget, ahol a legnagyobb szükség van rá.

Mit gondol, melyik az a terület a fentiek közül, amelyik a leginkább esélyes?
Mint már említettem, sok jelenleg is folyamatban lévő és előkészítés alatt álló projektünk van. Véleményem szerint a nyeremény legnagyobb hasznát a készletgazdálkodási, illetve kereslet-előrejelzési rendszerünk átalakítása során vehetnénk, mert az ezt követő folyamatok fejlesztésébe már jóval könnyebben bele tudnák kezdeni (akár önállóan is). Viszont ez a két terület az, ahol úgy érezzük, ha nem veszünk igénybe szakértői segítséget, könnyen zsákutcába kerülhetünk vagy túl lassú és nem elég hatékony lesz a rendszerek kialakítása.

Mit várnak az Adversumtól?
A múltban már volt szerencsénk egy rövid ideig együtt dolgozni az Adversum szakértőivel, ezért tudom, hogy tudnak stratégiai szinten is gondolkodni. Ezek alapján azt gondolom, hogy egyrészt segítenek megtalálni a megfelelő fejlődési irányt, másrészt természetesen segítséget várunk a logisztikai területen általunk megfogalmazott problémák megoldásában. Felhasználva az Adversum tapasztalatait és tanácsait a lehető legjobb fejlesztési döntéseket fogjuk meghozni.

Erdős Szilveszter

 

forrás: tranzitonline.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes