LINAMAR HUNGARY: Az OROS (házi) DIVÍZIÓ márkáinak világsikere

gy tender elnyerése – amely nem egyszerűen csak a kedvezőbb árnak, hanem egyéb, műszaki, technológiai, minőség, határidő stb. feltételeknek is függvénye – bizalmat indukál.


A ZENIT-LINAMAR kapcsolat.
Egy tender elnyerése – amely nem egyszerűen csak a kedvezőbb árnak, hanem egyéb, műszaki, technológiai, minőség, határidő stb. feltételeknek is függvénye – bizalmat indukál. Az eladó, a szállító részéről a referenciák számának növelése egy magasabb színtű együttműködést is megteremt, egyenrangú partneri kapcsolatot hoz létre, mindkét félnek – eladónak-vevőnek egyaránt a reputációja erősödik. Így, amikor a ZENIT LOGISZTIKAI ESZKÖZÖK KERESKEDŐHÁZA 3 raktártechnikai bővítést elnyert és vállalt a kiírt versenytárgyaláson a LINAMAR HUNGARY OROS DIVÍZIÓ-nál, a kooperáció során munkatársaink bepillantást nyerhettek egy sikeres hazai gyár mindennapjaiba, eredményeibe, terveibe. Az információkat a LINAMAR OROS DIVÍZIÓról kívánjuk megosztani a ZENIT HÍRADÓ olvasóival, azzal a nem titkolt szándékkal – és örömmel tesszük – hogy a LINAMAR logisztikai fejlesztéséhez történő, ZENIT – META raktártechnikai beszállítás – reményeink szerint – a megbízó még további működési előrelépését segíti. A közös munka sikere jó alapja lehet a jövőbeni kapcsolatok fenntartásának és stabilitásának.
KANADA-EURÓPA-OROSHÁZA.
A magyarországi LINAMAR HUNGARY tagja a LIMARA GLOBALISATION nevű kanadai cégnek. A világszerte 34 gyárat üzemeltető óriásvállalat 10000 munkatársat foglalkoztat. Működnek gyáraik:
- Kanadában,
- Mexikóban,
- USA-ban,
- Európában,
- Dél-Koreában,
- Kínában.
A LINAMAR EUROPE GROUP-nak 3 gyára van Magyarországon (1 Németországban) OROSHÁZA székhellyel. A LINAMAR OROS DIVÍZIÓ mezőgazdasági gépek, részegységek, adapterek, útépítési gépek és emelőgépek előállítását végzi. Ez a profilja.
Az EUROPE GROUP (4 gyáregység)
A csoportra árbevételének alakulása:
- 2000-ben: 50 mio euro
- 2007-ben: 150 mio euro
Összehasonlításképpen a nagyságrend kedvéért: a cégcsoport teljes évi termelése a hazai mezőgépipar egyévi teljes produktumával egyezik meg. 2007-ben az árbevétel nagyobbik fele, 71.4 % az autóalkatrészgyártásból és azok értékesítéséből származott. Ezen belül a nagyobb tartományt a motoralkatrész gyártás tette ki. A GROUP kutatás-fejlesztés szegmensére jellemző, hogy e területen – vezérműtengely gyártásához – saját SZABADALOMMAL – rendelkeznek. (Ezt, egyedül a világon, 3000-4000 bar vacuummal alakítják ki)
OFFENZÍV GYÁRTÁS-ÉS PIACPOLITIKA AZ OROS DIVÍZIÓNÁL.
A gyár portfóliójában főképpen kukorica-csőtörő adapterek szerepelnek 26 % részesedéssel. Hasonló nagyságrendben részesülnek a programból a mezőgazdasági gépalkatrészek és komponensek. A harmadik rész a különböző kosaras (ollós és gémes) emelőgépeké. Ezekhez jönnek a kombájnkomponensek, a napraforgó adapterek és kisebb méretű építőipari gépek sora.
Külföldi vevőinek referenciájából:
- CNH GLOBAL Holding,
- DEUTZ-Fahr,
- KRONE,
- TEREX, – NewLine Technik,
- Harvestech,
- JLG,
- GOMSELMAS,
- IDASS,
- STIRLING,
- SKYJACK, stb.
Termelési volumen: 10 mrd ft, csaknem 1000 munkatárssal. Példaként: kukoricacső-adapter évi nagyságrendeje 800 db; ezideig – az indulástól – 36000 db adapter hagyta el a gyárat. Kurrens típusok: 6,8-as,12-soros, összecsukható kivitelű OROS-SF család tagjai. Újabban igen keresett az OROS CORNADO típus is.
Világrekorder OROSHÁZÁRÓL.
A kukoricabetakarítás világrekordját – ne szerénykedjünk – az OROS-SF 12 adapterrel felszerelt NEW HOLLAND CR 980-as kombájn tartja! Hogy mit tudott a gyártmány? 24 óra alatt, 124 hektárról (!) 1229 to. kukoricát takarított be! (Ez 5.17 ha/h területteljesítménynek és 51,2 t/h szemteljesítménynek felel meg.)
Fejlesztések, innováció, piacorientált gyártmányok.
Új termékük az OROS SUN napraforgó adapter-család, amely 6, 8, és 12 soros változatban készül. Gyártanak gabonavágó asztalt, kombájnok cséplőszekrényeit, hengeres bálázókhoz tömörítő hengereket, önjáró kaszálóhoz összehordó csigákat, kisméretű útépítő gépeket. Kiemelkedik a fejlesztések sorából az OROS DIVÍZIÓ legújabb büszkesége: a CORNADO kukorica-csőtörő adaptercsalád . Méltán! A felmerülő, változatos igényeknek megfelelően képes a gyár merklin-szerűen igazítani a csatlakoztatást, a sortávolság mérete szerint. Újdonságok a legkorszerűbb adapternél: alu hajtóműházak, kardántengely, új SRS törőegységek, soronként biztonsági kapcsoló, nagyobb sebességű munkavégzés, kisebb energiaigény, nagyobb élettartam, opciós automatikus talajfelszínkövető rendszer, távvezérelhető törőléchézag beállítás, végül napraforgó-betakarító betét, mellyel a kukorica-csőtörő adapter napraforgó betakarítására alakítható…
A ZENIT KERESKEDŐHÁZ A LINAMAR (LOGISZTIKAI) OPTIMÁLIS MEGOLDÁSAIÉRT.
Egy döntés a döntéshozót minősíti… Nyilván nem véletlen hogy a piacvezető LINAMAR éppen a ZENIT META-MULTIPAL, a legszigorúbb követelményeknek is megfelelő – minőségbiztosítással rendelkező – állványrendszer mellett döntött, amikor a raktárbővítés igénye felmerült. A különböző gyárrészlegekben felépített META REGALBAU (ARNSBERG) által gyártott és a ZENIT kínálati programjában szereplő soros, rakodólapos állványok – reményeink szerint – az OROS DIVÍZIÓ mind a 3 részegységében megfelelnek majd a fogadó menedzsment elvárásainak.
/folytatjuk/

Kunvári Antal

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes