Liegl & Dachser: 10 sikeres év

Liegl_Dachser_1

A Liegl & Dachser megalapításának 10. évfordulója alkalmából szervezett ünnepségen a hazai és külföldi üzleti- és gazdasági élet több mint 350 magas rangú képviselője vett részt.

A pilisvörösvári székhelyű Liegl & Dachser szállítmányozási és logisztikai vállalat a hazai logisztikai szektor vezető vállalkozásaként a jövőben is komolyan részt kíván vállalni a hazai gazdasági élet sikeres fellendítésében, valamint magyarországi székhelyének fejlődésében, nyilatkozta a cég alapítója, Engelbert Liegl pénteken, Budapesten.
Az 1999-ben Engelbert Liegl és a németországi kempteni székhelyű Dachser által alapított vegyesvállalat, a Liegl & Dachser Szállítmányozási és Logisztikai Kft. már 2006-ban felfigyelt az idő hívó szavára, amikor létrehozták Közép-Kelet Európa egyik legnagyobb növényvédő-szer raktárát: a vegyipari szektor neves nemzetközi vállalatai a Liegl & Dachser ügyfeleiként folyamatosan gondoskodnak a létesítmény jó kihasználtságáról. A pilisvörösvári logisztikai központon kívül már hat helyszínen van jelen a cég Magyarországon.

A tiszaújvárosi, kecskeméti, pécsi, zalaegerszegi és vecsési kirendeltségek jelentős mértékben járulnak hozzá a helyi és regionális gazdasághoz. 2008 óta működteti a Liegl & Dachser biatorbágyi élelmiszerlogisztikai bázisát és a Liegl & Dachser csoport összesen több, mint 200 alkalmazottat foglalkoztat.

Liegl_Dachser_2

A Liegl & Dachser sikeres vezető ipari szolgáltatóként működik Magyarországon az európai szállítmányozás, az élelmiszer-logisztika, a légi és tenger szállítmányozás, valamint a raktár-logisztika területén, ezen felül a vegyipar és az autóipar szakértőjeként tartják számon.
A Liegl & Dachser ügyfelei kimagasló technikai színvonalú, legkorszerübb IT-vezérelt szolgáltatásokból profitálnak a 3500 négyzetméteres átrakodó raktárban és a  húszezer EU-raklap kapacitású logisztikai raktárban. A 16 000 EU-raklap befogadóképességű növényvédő-szer raktár megfelel a legszigorúbb uniós biztonsági szabályoknak.
A Liegl & Dachser csoport a tavalyi üzleti évben 188 000 nemzetközi és nemzeti viszonylatú szállítással és 214 000 tonna forgalmával 3,9 milliárd forintot meghaladó forgalmat ért el. Naponta 100 hazai és 30 nemzetközi vonaljáratot bonyolít le.

2009-ben a Dachser összesen 3,2 milliárd euró jövedelmet termelt, 17.500 munkatársával, 306 profit centerében és évi 41,8 millió küldeményt kezelt 29,4 millió tonna súlyban.

Forrás: magyarkozlekedes.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes