Lezárult a Jabil pécsi telephelyének fejlesztése

Befejeződött a Jabil Kft. pécsi telephelyének technológiai fejlesztése.

Az 1966-ban az Egyesült Államokban alapított elektronikai termékek gyártásával foglalkozó Jabil, 2000-ben egy zöldmezős beruházás keretein belül nyitotta meg első magyarországi telephelyét Tiszaújvárosban, majd 2003-ban Szombathelyen hozta létre a termékek szervízelésével foglalkozó gyáregységét.

A Jabil Circuit Magyarország Szerződéses Gyártó Kft. 2011 év végén döntött úgy, hogy a Pécsett és környezetében felszabadult munkaerő kiaknázása és a szerviz egységének bővítése érdekében gyárcsarnokot nyit a városban. A Jabil a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt.-t bízta meg, hogy térképezze fel az eszközbeszerzéssel és technológia fejlesztéssel kapcsolatos forrásokat, majd készítse el a pályázatot.

A technológiai fejlesztést célzó projekt elszámolható összköltsége 129 103 983 Ft, melyből a támogatás a projekt 39,46%-át, azaz 50 945 969 forintot tett ki.

A munkahelyek mielőbbi megteremtése érdekében a Jabil Circuit Magyarország Szerződéses Gyártó Kft. már 2011 decemberében megkezdte a Pécsi Ipari Park, Vállalkozói Falu elnevezésű csarnokainak, a gyártás igényeinek megfelelő átalakítását, mely munkával 2012. január 30-án végzett is.

A pécsi önkormányzat és a város lakosainak számára rendkívüli fontossággal bíró beruházásnak köszönhetően a Jabil pécsi telephelyén több mint 400 fő talált magának új munkahelyet.

forrás: raktaram.hu

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes