Lesz-e Magyarországon internetes oktatás?

Az e-learning lehetőségeiről szerveznek konferenciát Budapesten. Az esemény egyaránt érdekes a felnőttképző intézmények és a vállalati szféra számára.

Hazánkban már számos elektronikus képzési megoldás érhető el, ezek egy része azonban a módszertan és technológia tudatos integrációja nélkül nem működik hatékonyan. „Egyre többen kínálnak online képzési szolgáltatásokat, ugyanakkor az eltérő fogalomhasználat miatt az online képzésbe a letölthető dokumentumoktól kezdve az interneten közvetített élő előadásig szinte minden belefér. E megoldások azonban az élvezhetőség és hatékonyság szempontjából nem azonos értékűek” – magyarázza Angyal Gábor, a NEXON e-learning tanácsadója. Ezért döntöttek úgy most három, az internetes oktatásban élenjáró cég szakemberei, hogy egy konferencia keretében bemutatják, miként lehet az egyes elektronikus képzési eszközök és módszerek révén hatékony képzést összeállítani úgy, hogy az technikailag is kezelhető legyen, és megfizethető maradjon. A rendezvényen az elektronikus képzések formáiról, az új technikák alkalmazásának nehézségeiről, a gyors és költséghatékony elektronikus tananyagfejlesztést támogató eszközökről, valamint a multimédiás tartalmak biztonságos közzétételének lehetőségeiről is hallhatnak majd az érdeklődők.
A résztvevők a nexONEDU Oktatási és Vizsgaközpont képzésszervezési tapasztalataira támaszkodva ismerhetik meg, hogy mire érdemes figyelni az e-learning bevezetésénél. A másik két szervező az EDUWEB Multimédia Zrt., az elektronikus képzési megoldások és a tananyagfejlesztések szakértője, valamint az INFOTÉKA Kft., mely a technikai háttér biztosítására szakosodott. A szervezők képviselői mellett többek között előad Nagy László, a Nemzeti Szakképzési és Felnőttképzési Intézet főigazgatója, valamint Vidékiné Dr. Reményi Judit, egyetemi docens.
A most először megrendezésre kerülő rendezvényt a szervezők EDUKREATÍV E-learning Konferencia néven minden évben megismételnék, ugyanakkor az idei rendezvény a speciális témakörválasztásnak megfelelően A „technika ördöge” a felnőttképzésben alcímet kapta. A 2009. október 15-én a Kinnarps House-ban megrendezendő konferencia előadásain az érdeklődők – stílusosan – online is részt vehetnek.

- Sakkom Interaktív -

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.

Rólunk | Médiaajánlat | ÁFF | Lapszemle feliratkozás | RSS
Powered by WordPress | Designed by: All Premium Themes Online. | Thanks to Top Bank Free Premium WordPress Themes, wordpress themes 2012 and Premium Themes